Uutiset - 11/2022

HR-viesti
HR-järjestelmät###Johtaminen###Yrityskulttuuri

Mahdollista organisaation onnistuminen HR:n ja muun organisaation yhteistyöllä

Viisi tapaa, joilla HR nostetaan liiketoiminnan keskiöön

26.06.2024

Yhteistyö on avain organisaation menestykseen, jota on toisaalta usein hankala saavuttaa. Tällä hetkellä henkilöstöhallinto ja niihin liittyvät hallinnolliset haasteet rajataan usein omaan siiloonsa, eikä niitä nähdä yritysstrategiaa tukevina. Sama tuttu virsi! On aika antaa henkilöstöhallinnolle sille kuuluva kunnia organisaation menestyksen takaajana.

Lue uutinen (hrviesti.fi)
Hyvinvointi###Yrityskulttuuri

Lahjakortti on toivottu henkilöstölahja

24.06.2024

Perfect Finnish -lahjakortilla työntekijä voi valita itselleen mieluisan ja tarpeellisen lahjan tai voi halutessaan luovuttaa summan hyväntekeväisyyteen.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Johtaminen (hybridityö)###Yrityskulttuuri

Hybridityö vaatii uusia valmiuksia konfliktien ratkomiseen

11.06.2024

Kukaan työelämäkeskustelua 2020-luvulla seurannut ei varmasti ole välttynyt käsitteeltä hybridityö. Yleisimmin sillä viitataan yksinkertaisesti työn organisointitapaan, jossa yhdistyvät etätyö ja päätyöpaikalla tehtävä läsnätyö. Hybridityö on mahdollistunut tieto- ja asiantuntijatyössä digitalisaation myötä ja lopullinen game changer oli koronapandemia, joka pakotti ison osan työvoimasta käytännössä kotikonttorille.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Hyvinvointi###Työympäristö###Yrityskulttuuri

Leasing tekee työhyvinvointiin panostamisesta helppoa

Investointi työhyvinvointiin kannattaa aina. Tiesithän, että leasing sopii hyvin myös yrityksesi työviihtyvyyttä edistäviin hankintoihin.

10.06.2024

Yrityksille on tarjolla monta erilaista tapaa panostaa työhyvinvointiin, ja monia asioita voi tehdä ilman suuria investointeja. Silti rahoitusrealiteetit saattavat vesittää osan tärkeiksikin koetuista henkilöstön hyvinvointia ja jaksamista tukevista tavoitteista.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Hyvinvointi###Johtaminen###Yrityskulttuuri

Kohti mieliystävällisempää työelämää

07.06.2024

Työn tulee lisätä hyvinvointia, ei vähentää sitä. Tällä hetkellä mielenterveyden häiriöt aiheuttavat vuositasolla Kelan mukaan 600 miljardin kustannukset. Kehittämällä työyhteisöjä mieliystävällisemmiksi säästetään niin työpaikoilla kuin koko yhteiskunnassa.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Yrityskulttuuri

Liikelahja todentaa ja rakentaa yrityskulttuuria

06.06.2024

Henkilöstölle annetut liikelahjat heijastavat yrityksen arvoja ja luovat yrityskulttuuria ja työnantajamielikuvaa - hyvässä tai pahassa. Lahjojen tulisi edustaa yrityksen arvoja ja yrityskulttuuria.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Rekrytointi (arviointityökalut)###Yrityskulttuuri

Persoonallisuustestien ihmiskäsitystä on syytä tarkastella kriittisesti

05.06.2024

Viime vuosina työelämässä on voinut törmätä puheeseen #148;hyvistä tyypeistä #148;. Lyhyellä googletuksella vastaan tulee muun muassa koulutuksia, jotka valmentavat työnhakijoita kehittymään tai osoittamaan jo olevansa työpaikkailmoitusten havittelemia hyviä tyyppejä.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Koulutus###Yrityskulttuuri

Hyödynnä oppimisen mahdollisuudet

Älä tuhlaa yrityksesi resursseja

05.06.2024

Mielikuvissa henkilöstö- ja palkkahallinto monesti nähdään edelleen harmaana toimialana, joka on täynnä manuaalisia työvaiheita. Todellisuus on kuitenkin jotain aivan muuta, sillä alan asiantuntijat tarvitsevat työtä tehdessään muun muassa erinomaiset tietotekniset- ja viestintätaidot sekä laajaa osaamista eri työehtosopimuksista ja laista. Tämän lisäksi alan osaajat ovat ammattilaisia oman työn johtamisessa ja organisoinnissa. Uusia opittavia asioita löytyy jokaisesta työpäivästä, joka vaatii jatkuvaa osaamisen kehittämistä. Työympäristön muutoksen myötä myös oppimisen mahdollisuudet muuttuvat.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Hyvinvointi###Johtaminen###Yrityskulttuuri

Visiona hyvinvoivat ihmiset

14.05.2024

Toimitusjohtaja Kimmo Virtanen ja henkilöstöjohtaja Sami Laine luotsaavat Yliopiston Apteekkia menestykseen panostamalla erinomaiseen asiakaskokemukseen, henkilöstön hyvinvointiin ja vastuullisuuteen. Yhteistyön perustana ovat yhteiset tavoitteet sekä avoin ja suora keskusteluyhteys.


Lue uutinen (hrviesti.fi)
Hyvinvointi###Koulutus###Yrityskulttuuri

Monipaikkainen työ vaatii uusia työelämätaitoja ja uudenlaista johtamista

03.05.2024

Hyvä johtaminen ja uudenlaiset työyhteisötaidot parantavat työhyvinvointia ja auttavat sitoutumaan yhdessä sovittuihin toimintatapoihin monipaikkaisessa työssä. Jatkuvan oppimisen koulutuspalvelut ovat joustava tapa hyvien käytänteiden kehittämiseen.


Lue uutinen (hrviesti.fi)