08.08.2022

Työkirja – Strateginen oppiminen

Työkirja on henkilökohtaisen kasvun ja kehittymisen käytännöllinen matkaopas, joka kokoaa yhteen
Juha Koskisen Strategisen oppimisen kirjatrilogian keskeiset työkalut. Työkirja ei edellytä kirjatrilogian lukemista ja se on tarkoitettu kulumaan mahdollisimman monien käsissä. Sen parissa on hyvä pysähtyä pohtimaan itseään, tavoitteitaan ja tekemisiään. Harjoitteiden lisäksi siihen on sisällytetty oppimispäiväkirja sekä tilaa kootuille ajatuksille.

Kirjan ensimmäinen osa johdattelee pohtimaan omaa elämää, vahvistamaan itsetuntemusta ja miettimään suuntaa elämälle. Toisessa osassa määritellään oppimistavoitteita ja niiden edellyttämiä toimenpiteitä ja laaditaan itselle strategisen oppimisen suunnitelma. Kolmannen osan oppimispäiväkirja on avoin ja kronologisesti etenevä. Työkirjan neljännessä osassa on tilaa omille, opituille tai lainatuille ajatuksille.

Työkirjan kanssa edetään omaan tahtiin itselle tärkeiden teemojen parissa. Suositeltavaa on aluksi tutustua sen sisältöön ja aloittaa itselleen kiinnostavimmasta teemasta.

Työkirjaa ei ole tarkoitus täyttää sivu sivulta järjestyksessä, vaan se on oman pohdinnan apuväline, joka täydentyy ja päivittyy tarpeidesi mukaan.

Työkirjan on tarkoitus kulkea mukana muutamia vuosia, jolloin ehtii luomaan itselleen sopivat oman pohdinnan rutiinit ja näkemään, miten suunnitelmat toteutuvat ja elävät.

Työkirja sopii erityisen hyvin myös koko tiimin tai työyhteisön strategisen oppimisen tueksi, ja haluttaessa siitä voi tehdä koko henkilöstölle yksilöllisen painatuksen. Kuvan esimerkkinä EMU Growth Partners Oy:n ilmeellä tehty versio.

Kirjoja voi tilata täältä.

Juha Koskinen on strategisen oppimisen tienraivaaja ja tietokirjailija. Hän on toiminut johtajana, strategina, yrittäjänä, kouluttajana ja konsulttina kansainvälisistä korporaatioista start up -yrityksiin, julkisen sektorin toimijoista taideorganisaatioihin. DI ja VTM.