09.06.2020

Henkilöstö – strateginen investointi?

Maailma, maailman politiikka ja toimintaympäristö muuttuvat koko ajan kiihtyvällä vauhdilla, ja epävarmuustekijät lisääntyvät. Vaikutukset koskevat niin yksityistä kuin julkistakin sektoria. Olemmeko riittävän ketteriä ottamaan muuttuvan tilanteen huomioon ajoissa? Osaammeko ennakoida ja varautua organisaatiossamme tarvittavien strategisten osaamisten ja kyvykkyyksien painopisteiden muutoksiin? Mistä löydämme uuden tilanteen vaatimat osaajat? Mitä teemme henkilöille, joiden osaaminen ei enää vastaa organisaation tarpeita?

Parhaille osaajille on ottajia. Kuka onnistuu saamaan heidät? Paraskin strategia voi toteutua vain ihmisten avulla. Osaammeko oikeasti ajatella henkilöstön strategisena investointina? Näihin kysymyksiin annetaan vastauksia tässä kirjassa.

Teoksessa on esimerkkejä niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin organisaatioista, jotka ovat onnistuneet toteuttamaan merkittäviä muutoksia, joissa henkilöstö on huomioitu strategisena investointina. Tästä näkökulmasta kirjassa esitellään OP Ryhmä, Business Finland, Kela, Suomen Lähetysseura, Gapps, Panostaja ja Ilmarinen. Voisitko kenties saada näiden organisaatioiden esimerkeistä ideoita oman organisaatiosi muutosmatkalle?

Markku Kaijala on Pro-Source Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja. Hän tekee yhteistyötä suomalaisten ja kansainvälisten yhtiöiden kanssa auttaen heitä rakentamaan sopivan organisaation ja johtamismallin jatkuvasti muuttuville markkinoille.

Riitta Tolvanen on 40 vuoden työuransa aikana toiminut erilaisissa hallinnollisissa, kaupallisissa ja henkilöstöjohdon tehtävissä merkittävissä suomalaisissa organisaatioissa: ensin Stockmannilla, sitten Fazer Amicassa henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä ja viimeksi VTT:llä henkilöstöjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Kauppakamarin kanssa on sovittu, että HENRYn jäsenet saavat kirjasta 20 % alennuksen koodilla HENKILÖSTÖ20. https://www.kauppakamarikauppa.fi/henkilosto-strateginen-investointi.html