26.03.2020

ELÄMÄNI OTTELU – urheilijan tien ja työelämän yhteiset pisteet

Voisiko nykyistä työelämämme ja elämäntapamme muutosta lähestyä 10-ottelumetaforan kautta? Miten 10-ottelu lajina kasvattaa luonnetta ja systeemistä kehittämisotetta, mikä on analogia urheilun ja työelämän välillä, ja miten tarinallisuus tekee näkyväksi kuljetun matkan arvon? Kuinka urheilussa opitut itsekuri, tavoitteellisuus ja yhteisöllisyys antavat eväitä jaetulle johtajuudelle, tiimien välisille suhteille, omalle kasvulle? Voiko omien ajattelun rakenteiden ja vuorovaikutussuhteiden arvon tunnistamisella luoda edellytyksiä oivalluksille, jotka lisäävät ymmärrystä työelämän murroksesta sekä johtajuuden ja yhteistyön muotojen radikaalista muutoksesta?

Sebastian Siukonen tuo työelämän ilmiöitä esiin uudella ja raikkaalla tavalla. Hän rakentaa siltaa monenlaisten tapahtumien, ajatusten, tunteiden ja oppimisen hetkien välille. Tarinan edetessä lukija huomaa, että 10-ottelussa ja työelämän ilmiöissä on todella paljon saamaa, osin myös suuria eroja. ”Toivon, että tämä kirja herättää ajattelemaan tavalla, joka luo uskoa oman elämän, työn ja yhteistyön eri areenoille. Kirjan kirjoittaminen oli yhteisöllinen prosessi, johon osallistui kymmenet ihmiset kahvipöytäkeskustelujen, luottamuksellisten lounashetkien ja sosiaalisen median kautta tulleiden tarinoiden myötä”, Sebastian kertoo.
ELÄMÄNI OTTELU – urheilijan tien ja työelämän yhteiset pisteet on samaan aikaan työyhteisö-, johtajuus- ja urheilukirja. Kirjaa voi suositella kaikille valmentajille, opettajille, esimiehille, vanhemmille ja urheilijoille, joita kiinnostavat tavoitteelliset ja luottamukseen perustuvat oppimisprosessit.

Sebastian Siukonen (s. 1971) on 1990-luvun maajoukkuetason 10-ottelija ja moninkertainen SM-mitalisti, jonka ura huipentui Euroopan cupin Superliigassa Ranskan Lyonissa vuonna 1994. Kirjassaan Siukonen avaa 10-ottelijan sielunelämää ja lajin luonnetta ja rakentaa siltaa ilmiöille, joita hän sittemmin työurallaan on valmennus-, kehittäjä- ja työhyvinvointirooleissa sekä henkilöstö- ja liiketoimintajohtajana kohdannut.

Kirjan julkistukseen ja sisältöön liittyen on tulossa Henryn organisoima Webinaari 28.5.2020 klo 9.00 -10 – asiasta informoidaan myöhemmin tarkemmin lisää; siinä yhteydessä voi myös ilmoittautua Webinaariin.

ELÄMÄNI OTTELU – urheilijan tien ja työelämän yhteiset pisteet
Sebastian Siukonen
Basam Books
Huhtikuu 2020