WEBINAARI: Työelämän moniottelua

28.05.2020 klo 09:00 - 10:00

Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Elämme suuren muutoksen ja osin myös epävarmuuden aikaa. Sebastian Siukonen on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan, jossa hän liikkuu erilaisten ajankohtaisten yhteistyön ilmiöiden välillä. Kontekstina toimivat 10-ottelu -areena ja muutoksen keskellä elävät erilaiset työorganisaatiot.

Kirjan kirjoittaminen lähti liikkeelle hyvin omakohtaisesti minusta, kun aloin pohtimaan urheilu-urani ja työelämäkokemusteni yhteyksiä. Mitä pidemmälle kirjoittaminen eteni, sitä enemmän huomasin kirjoittavani meistä ja aikamme luonteesta. Elämme hyvin mielenkiintoista ja historiallista aikakautta, joka sisältää paljon myös epävarmuustekijöitä monessakin mielessä. Nopeuden lisääntyessä ja teknologisen kyvykkyyden eksponentiaalisessa kasvussa kaipuumme pysyvyyteen, juurevuuteen ja ihmisten välisiin yhteistyösuhteisiin kasvaa. Tämä haastaa erilaiset organisaatiot ja työyhteisöt täysin uudenlaisen yhteistyön ja jaetun johtajuuden äärelle” Siukonen pohtii.

Sebastian Siukonen on entinen Suomen maajoukkueen 10-ottelija ja moninkertainen SM-mitalisti. Urheilu-uran jälkeen hän on toiminut 20 vuoden ajan mm. liiketoiminta- ja henkilöstöjohtajana sekä auttanut, valmentanut ja fasilitoinut erilaisten organisaatioiden tavoitteellisia ja strategialähtöisiä oppimis- ja muutosmatkoja.


10-ottelun maailman huipulle urheilu-urallaan yltänyt ja sittemmin johtamisen ja markkinoinnin saralla meritoitunut Petri ”Elmo” Keskitalo kirjoittaa Siukosen kirjasta:
”Onko kymmenottelu yksi laji vai kymmenen erillistä lajia? Pitääkö liiketoiminnassa tai elämässä ylipäätään keskittyä vahvuuksien vai heikkouksien kehittämiseen? Filosofia 10-ottelussa pärjäämiseen on sama kuin elämässä ylipäätään. Siksi on hyvä, että Sebastian tuo kirjassaan esille elämää ottelun aikana ja sen ympärillä. Vastoinkäymiset elämässä on tehty voitettaviksi, mutta isoa epäonnistumista ei voi korjata nopeasti yli-inhimillisellä suorituksella ei 10-ottelussa eikä elämässä. Joskus vähän liian vähän on paljon enemmän kuin vähän liian paljon. Carpe diem.”

 
Työelämän moniottelua -Webinaaria voi suositella kaikille, joita kiinnostavat oppimiseen ja jaetun johtamisen tematiikkaan liittyvät uudistumismatkat. Yhteisessä aamuhetkessämme Sebastian kertoo kirjoittamisen prosessistaan, urheiluelämän opeistaan, sekä havainnoistaan uudenlaisen yhteistyön ja muuntuvan johtamisen tarpeesta erilaisissa organisaatioissa ja työyhteisöissä. Hän ei lupaa tapahtumaan osallistujille yhtään valmista vastausta, mutta joukon oleellisia kysymyksiä.
 

ELÄMÄNI OTTELU – urheilijan tien ja työelämän yhteiset pisteet (Basam Books) on yhteisöllisen oppimisen ja itsetuntemuksen kehittymisen prosessia kuvaava kirja. Se on omakohtainen kirjoitus unelmista, yrittämisestä, työstä ja kasvamisesta. Se on tarina joukkueen voimasta, yhteistyöstä ja luottamuksesta. Lue kirjaesittely täältä.

Huom! Tämä tilaisuus järjestetään vain webinaarina!

Ilmoittautuminen alkaa: 26.03.2020
Ilmoittautuminen päättyy: 27.05.2020

Ilmoittaudu tapahtumaan