11.06.2024

Monimuotoisuus työelämässä - 100 keinoa kasvattaa organisaation vetovoimaa

Kirjamme opastaa ymmärtämään monimuotoisuutta ja siihen liittyviä ilmiöitä. Monimuotoisuustyö on ennen kaikkea oikeudenmukaista ja sillä voidaan vähentää eriarvoisuutta työelämässä. Tutkittuja mahdollisia hyötyjä ovat myös työntekijöiden houkuttelu, tehokkuuden lisääntyminen, työhyvinvoinnin parantuminen, asiakastarpeiden ymmärtäminen ja maineriskien hillintä. Monimuotoisuudella on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Erilaisuuden lisääntyminen voi hetkellisesti lisätä kitkaa organisaatiossa johtaen tehottomuuteen ja sisäisiin kriiseihin.

Monimuotoisuuden hyödyt edellyttävät aikaa ja inklusiivisuutta. Organisaation kulttuurin kehittyessä monimuotoisuudesta voi saada enemmän hyötyä. Kirjamme kannustaa pitkäjänteiseen ja tavoitteelliseen monimuotoisuustyöhön konkreettisten toimenpiteiden avulla. Iso osa niistä vaatii enemmän sitoutumista kuin isoa budjettia. Ehdotamme mm. keskittymään kolmenlaiseen tekemiseen:

Valinnat:
Kartoittakaa nykytilanne sekä tunnistakaa ja tunnustakaa haasteet. Valitkaa, mihin sitoudutte ja mitä olette valmiita tekemään. Kuunnelkaa, millaista muutosta työntekijät kaipaavat ja mitä strategianne odottaa monimuotoisuustyöltä.

Integrointi:
Viekää johdon tekemät valinnat osaksi arkea. Varmistakaa, että ne näkyvät johtamisessa, toimintakulttuurissa, viestinnässä, prosesseissa ja työympäristössä.

Yhdessä kehittäminen:
Valjastakaa koko työyhteisö mukaan suunnittelemaan, toteuttamaan ja kehittämään toimivampaa työpaikkaa.
Kirjoittaessamme kirjaa hyödynsimme omaa pitkää kokemustamme organisaatioiden ja ihmisten kehittämisestä, rekrytoinnista ja viestinnästä. Lisäksi kävimme kattavasti läpi akateemista tutkimustietoa ja haastattelimme 49 asiantuntijaa. Keräsimme monipuolisesti oppeja ja oivalluksia monimuotoisuustyöstä erikokoisilta organisaatioilta ja useilta toimialoilta pääosin Suomesta.Lue tämä teos, jos haluat välttää pahimmat sudenkuopat monimuotoisuustyössä ja valjastaa sen moninaiset hyödyt organisaatiosi käyttöön. Parhaimmillaan henkilöstön monimuotoisuudesta ja sen johtamisesta voi olla paljon hyötyä – niin yksilöille kuin organisaatioille.

Miikka Huhta (KTM) on organisaation vetovoimaan keskittynyt konsultti, tietokirjailija ja kouluttaja. Uransa kansainvälisten yritysten HR:ssa aloittanut Miikka on työskennellyt viimeiset kahdeksan vuotta konsulttina Universumilla ja Milttonilla auttaen satoja organisaatiota työntekijäkokemukseen ja työnantajakuvaan liittyvissä haasteissa.

Visa Myllyntaus (KTM) on HR-ammattilainen, tietokirjailija ja kouluttaja sekä yksi Suomen kokeneimmista vetovoiman asiantuntijoista. Päätyönsä ohella Visa konsultoi ja kouluttaa johtamiseen ja vetovoimaan liittyvissä teemoissa.

Kirjoittajat tarjoavat mm. koulutuksia vetovoimaisten työpaikkojen rakentajille. Tekijöiden esikoiskirja ’Työnantajabrändi ja työntekijäkokemus’ (Alma Talent 2021) on ollut myyntimenestys ja finalistina Suomen Ekonomien bisneskirjakilpailussa vuonna 2022. ’Monimuotoisuus työelämässä’ kirjan voit ostaa mm. kustantajan verkkokaupasta.