Motivaatio luo mahdollisuuksia

23.05.2019

Oppimisessa on kyse sisäisestä motivaatiosta. Opiskelu on myös kulttuuri- ja perhesidonnaista. Iäkäs isäni totesi, että ei opiskelu kannata, työtä pitää tehdä ja menet kuitenkin naimisiin ja lisäksi opiskelu maksaa. Kolmessa viimeisessä asiassa hän oli oikeassa, mutta ensimmäisessä väärässä. Ymmärsin sen aikuisiälläni ja siirtyessäni yksityiseltä sektorilta valtionhallintoon. Työ johti merkonomiksi, tradenomiksi ja kauppatieteiden maisteriksi sekä erikoisjuristiksi (HTM).

Suoritetut opinnot ovat merkinneet erilaisten ihmisten kanssa yhdessä opiskelua, ajatusten vaihtoa,  upeita tuttavuuksia sekä verkostojen rakentumista. Muustakin kuin lähdemateriaaleista voi oppia: toiselta ihmiseltä, ajatuksia syventämällä ja näkökulmia löytämällä sekä niitä saamalla.

Olen kytkenyt yhteen työn ja opiskelun kuin narun, ne kulkivat rinnakkain, jokunen solmu matkaan mahtui, mutta ne oikenivat. Siihen mahtuu iloa, epäonnistumista, yhteistä oppimista ja ennen kaikkea elämää, tärkeimpinä perhe ja ystävät. Oppimisesta kiinnostuneelle kerron, että kaikki on mahdollista. Elämässä kaikki ei mene kuten toivoo, mutta se voi olla parasta.

 

 

Teija Golnick - Lahden ammattikorkeakoulu Oy

Takaisin listaukseen

Tykkää

ääntä