WEBINAARI: ”Sitä saa, mitä mittaa!” – Entä jos ei saakaan? Millaisia mittareita työterveyhteistyö tarvitsee?

18.02.2021 klo 09:00 - 10:30

Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry
Yhteistyössä: KOHO Consulting Oy ja Barona

Perinteisesti työkykyä ja terveyttä on mitattu niiden puuttumisen kautta. Tällaiset mittarit (sairauspoissaolot, tapaturmat ja työkyvyttömyyseläkkeet) kertovat aina historiasta ja tarjoavat vain rajoittuneen kuvan työkykytilanteesta. Työterveysyhteistyössä mittaaminen keskittyy määrällisten tulosten tarkasteluun, koska niitä on helppo mitata täsmällisesti.
 
Työterveysyhteistyössä ja työkykyjohtamisessa on kuitenkin se ongelma, että useimmat mitattavat ilmiöt ovat luonteeltaan laadullisia. Miten pystymme jo tapahtuneiden sairastumisten sijaan mittaamaan sitä, kuinka hyvin työterveys ja organisaatio tunnistavat työkykyyn liittyvät ennakoivat signaalit ja riskit? Miten mitata työterveydessä ja työpaikalla niitä toimenpiteitä, joilla näitä riskejä vähennetään ja hallitaan? Mittarit itsessäänhän ovat vain näytteitä työkykytilanteesta, ja johtamisen pitäisi kohdistua niiden takana oleviin prosesseihin, ei itse mittareihin.
 
Tule kuulolle, kun KOHOn ja Baronan asiantuntijat hakevat uutta twistiä työterveysyhteistyön mittaamiseen. Webinaarissa yhdistämme tutkittua tietoa ja arkikehittämistä. Kerromme konkreettisesti käytännön kokemuksista työterveysyhteistyön läpinäkyvöittämiseksi ja mittaamisen uudistamiseksi seuraavien teemojen kautta:
 
   - Menneisyyden mittaamisesta ohjaavaan ja kehittävään mittarointiin
   - Geneerisistä mittareista kustomoituun ohjaustauluun: case-esimerkkejä
   - Mikä on vaikuttavuusketju työterveysyhteistyössä?
   - Saat, mitä mittaat! – Entä jos et saakaan?
 
Tervetuloa sinä, jota kiinnostaa parempi työterveysyhteistyö! Me kerromme konkreettisesti, miten sitä tehdään!

Puhujina:
 
Tiina Kesti, johtava työkykyasiantuntija, osakas, KOHO Consulting Oy
Tiina on työterveysyhteistyön kokenut kehittäjä ja rohkea haastaja. Hän on innostava liiketoimintalähtöinen  työkykyasiantuntija, jonka eritysosaamista on työhön liittyvä mielenterveys. 
LinkedIn: Tiina Kesti
 
Jenni Närvä, Työkykyjohtamisen kehitysjohtaja, Barona
Jenni on intohimolla työkykyjohtamiseen suhtautuva HR-ammattilainen, jonka vahvuuksiin lukeutuu työsuhteiden taitekohdat ja niiden ratkominen. Jennin missio on luoda onnellisempaa työelämää johtajuutta kehittämällä.
 
KOHO Consulting Oy on konsultointi ja valmennusyritys, jonka tavoite on lisätä työkykyisiä päiviä ja virittää työkykyjohtaminen huippukuntoon.
 
Koho Consulting Oy:
LinkedIn
#kohoconsulting #lisäätyökykyisiäpäiviä #mielellääntyössä #kohottajat
 
 
Barona on Suomen suurin henkilöstöpalvelualan yritys, joka työllistää vuosittain yli 30 000 eri alan työntekijää asiakkaille ja omiin yhtiöihin. Barona uudistaa työelämää laaja-alaisilla henkilöstön ja yritysten kasvua tukevilla palveluilla, joihin kuuluvat mm. rekrytointi, henkilöstövuokraus, työkykypalvelut, ulkoistusratkaisut sekä työelämäkoulutukset ja -valmennukset.

Barona:
Instagram:@baronacareers

#barona #baronacareers

Ilmoittautuminen alkaa: 05.01.2021
Ilmoittautuminen päättyy: 17.02.2021

Ilmoittaudu tapahtumaan