Työnantajan koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä: Milloin, miksi ja miten? +WEBINAARI

20.03.2018 klo 09:00 - 20.03.2018 klo 10:30

Osoite: HENRYn toimisto, Pohjoisesplanadi 33 A, 3 krs, 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Työsopimuslain mukainen koulutusvelvollisuus työsuhteen päättyessä herättää paljon kysymyksiä: mitä se tarkoittaa, mitä se maksaa ja miksi työnantajalla on velvollisuus kouluttaa irtisanottuja työntekijöitä?

Asiassa on kysymys työsopimuslain 7 luvun 13 §:n mukaisesta velvollisuudesta, joka koskee yli 30 työntekijän yrityksiä. Työnantajalla on velvollisuus maksaa koulutusta tuta-perusteilla irtisanotulle työntekijälle, jos työsuhde on kestänyt vähintään 5 vuotta.

Tule keskustelemaan ja kuulemaan miten ratkaiset sekä täytät koulutusvelvollisuuden nopeasti ja kustannustehokkaasti. Tilaisuudessa käydään lävitse myös YT-lain toimivuutta ja kuinka sitä voisi kehittää.

Paikalla aiheesta puhumassa:

VT, Yhteistoiminta-asiamies Harri Hietalalla on yli 30 vuoden kokemus työlainsäädännön valmistelemisesta, työehtosopimusneuvotteluista ja työelämää koskevien asioiden käsittelystä.
Aiheena: Miten YT-laki on toiminut ja miten sitä voisi kehittää?
 
OTL, VT Esa Schönillä on yli 10 vuoden kokemus työmarkkinajärjestöistä ja hän on toiminut työtuomioistuimen jäsenenä. Hän on innostunut juridiikan digitalisoinnista ja työntekijöiden osaamispääoman kehittämisestä.
Aiheena: Mikä on koulutusvelvollisuus ja mitä vaihtoehtoja yrityksellä on sen täyttämisessä?
 
VT, Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja Markus Äimälällä on kokemusta useiden työoikeudellisten lakien valmistelusta ja hän on työtuomioistuimen jäsen.
Kommenttipuheenvuoro: Miten koulutusvelvollisuus on toiminut käytännössä?
 
Lisäksi pyrimme saamaan paikalle edustajan palkansaajakeskusjärjestöstä.

Ilmoittautuminen alkaa: 27.02.2018
Ilmoittautuminen päättyy: 19.03.2018

Ilmoittaudu tapahtumaan