Pelillisyyden monet kasvot - tule kokeilemaan, miten uusi ja erilainen pelimaailma auttaa toiminnan kehittämisessä ja hyödyntämään laajemman joukon aivokapasiteettia tehokkaammin

14.03.2019 klo 09:00 - 10:30

Osoite: HENRYn toimisto, Pohjoisesplanadi 33 A, 3 krs, 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Diversiteetti ja luovuus - näkökulma pelillisyyteen, jota ehkä et ole vielä tullut ajatelleeksi.
Tämän päivän menestyjiä ovat organisaatiot, jotka osaavat hyödyntää diversiteettiä. McKinseyn raportin (2018) mukaan monimuotoisuutta suosivien yritysten taloudellinen suorituskyky on jopa 33% parempi kuin homogeenisten yritysten. Tätä ylivoimaista suorituskykyä selittänee se, että (myös viimeisimmän tutkimustiedon mukaan) monimuotoiset ryhmät ovat luovempia ja niillä on parempi ongelmanratkaisukyky. Luovuuden arvostus työelämässä on kovassa nousussa. LinkedIn tutkimus paljastaa, että luovuustaidot ovat halutuin henkilöominaisuus vuonna 2019. 

Mikä merkitys näillä viesteillä on meille, suomalaiselle työelämälle – miten ne voivat auttaa edistämään kilpailukykyä ja hyvinvointia? 

Eija Mäkirintala (AG Immersive Learning Simulations) ja Henry järjestävät yhdessä ERILAISEN peliaamun. Testattavana on Altogame. Altogame tarjoaa pelillisyyteen näkökulman, johon et todennäköisesti ole aiemmin törmännyt – kokemuksemme mukaan siitä innostuvat myös sellaiset ihmiset, joita eivät perinteiset kilpailupohjaiset työelämäpelit juurikaan puhuttele.

Käyttäytymistieteiden tohtori FT Eija Mäkirintala pitää ensin lyhyen alustuksen. Tämän jälkeen osallistujilla on mahdollisuus osallistua Altogame-virtuaalisessioon. Altogame on helppokäyttöinen virtuaalinen monipelaajaympäristö. Se on suunniteltu stimuloimaan luovaa ajattelua ja hyödyntämään erilaista osaamista valitun ongelman ratkaisussa. Altogame on epätyypillinen peli (ns. sosiaaliseen draamateknologiaan perustuva) – se on uudenlainen juonellinen fasilitaatioympäristö, jossa ei tarvitse olla nopea, tarkka eikä voittaa ketään. 

Session jälkeen jatkamme keskustelua, mm. monimuotoisuuden, luovuuden ja erilaisten näkökulmien hyödyntämisestä työelämässä.

Tule vapaasti kokeilemaan uutta. Ota mukaan PC tai Apple MAC (muutama kannettava tietokone on paikalla järjestäjien puolesta).

Altogame-tapausesimerkkinä mainittakoon strategian uudelleenarviointi varsinkin sellaisessa tilanteessa, jolloin olemme keskellä nopeaa liiketoimintaympäristön muutosta.

”Keskustelimme strategiasta ensin perinteisesti kasvokkain ja sen jälkeen Altogame-sessiossa. Keskustelut olivat täysin erilaiset! Lähdimme heti soveltamaan Altogame-sessiosta saamiamme ideoita globaaliin strategiaamme.”

FT Eija Mäkirintala on Altogamen perustajaosakas ja kehittäjä. Hän on myös ammatti-coach, käyttäytymistieteilijä ja ex-ammattimuusikko. Eija on kehittänyt ammatillista huippusuoritusta ja hyvinvointia yhdistävän valmennusmallin ja tehnyt aiheesta Suomen ensimmäisen coaching-aiheisen väitöskirjan (Helsingin yliopisto). Hän on kirjoittanut valmennusteoksen ”Luova ote huippusuoritukseen - resonanssi ratkaisee”(Alma Talent). Eija toimii kansainvälisesti ja tekee yhteistyötä mm. Cambridgen yliopiston kanssa.

HUOMIO! Osallistujasmäärä max. 20

Lämpimästi tervetuloa!

Ilmoittautuminen alkaa: 13.02.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 13.03.2019

Ilmoittaudu tapahtumaan