Case Kesko: Parempaa ja osuvampaa työkyvyn kehittämistä tiedolla johtamisen avulla +WEBINAARI

28.05.2019 klo 09:00 - 10:00

Osoite: HENRYn toimisto, Pohjoisesplanadi 33 A, 3 krs, 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry
Yhteistyössä: Sofor Oy

Tervetuloa mukaan keskustelemaan digitalisaation ja teknologian mahdollisuuksista ja haasteista hyvinvoinnin ja työkyvyn edistämisen näkökulmasta.
 
Esityksessä käydään läpi Keskon työkyvyn johtamisen tavoitteita ja minkälaisilla konkreettisilla toimenpiteillä ne saavutetaan. Keskeistä on esimiesten työn helpottaminen ohjaamalla sitä esim. automaattisilla hälytteillä ja oleellisella reaaliaikaisella tiedolla. Tärkeää on myös työkyvyn prosessien monipuolinen hallinta, jossa digitaaliset välineet ovat esimiestyön tukena ihmistä välistä vuorovaikutusta unohtamatta.
 
Puhumassa:

Katriina Ahtee, hyvinvointijohtaja, Kesko Oyj
 
Katriina Ahtee toimii hyvinvointijohtajana Kesko Oyj:ssä. Hänellä on pitkä kokemus henkilöstön ja työkyvyn kehittämisestä useilta eri toimialoilta. Häntä innostaa datan ja uusien teknologioiden hyödyntäminen työkykyjohtamisen tukena. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys ja panostaa vahvasti henkilöstön hyvinvointiin, myös digitaalisin ja tiedolla johtamisen keinoin.
 
 
Seppo Salo, Director, Business Development, Sofor
 
Mukana tilaisuudessa on Seppo Salo, Soforin liiketoiminnan kehitysjohtaja, joka on ollut digitalisoimassa työkyvyn prosesseja viimeiset parikymmentä vuotta. Tällä hetkellä työkyvyn kehittäminen digitaalisesti keskittyy vahvasti prosessien automatisointiin, tiedolla johtamiseen ja tekoälyn hyödyntämiseen. Seppo valottaa näitä esityksen alussa.

Ilmoittautuminen alkaa: 28.03.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 27.05.2019

Ilmoittaudu tapahtumaan