18.10.2022

Löytyykö puuttuva osaaminen lähempää kuin osaamme katsoa?

Osaamispula on hyvin yleinen, tai oikeammin jopa jatkuva puheenaihe tiettyjen työtehtävien osalta. Oppilaitokset pyrkivät tahoillaan vastaamaan tähän, mutta vaikutukset näkyvät vasta vuosien päästä. Kouluista tuleva osaaminen ja osaajat eivät useinkaan ole suoraan valmiita taitoineen ja tietoineen, koska soveltaminen ja syvempi oppiminen tapahtuu pitkälti vasta työelämässä.

Samaan aikaan parhaista osaajista käydään kovaa kilpailua ja voidaan melkeinpä todeta, että käynnissä ovat työntekijän markkinat.

Mihin katseesi käännät?

Ihmiskokemuksen ja inhimillisen johtajuuden vaalimista, mielekästä työkulttuuria ja tapaa toimia, rekrytoinnin tehostamista ja systemaattista työnantajamielikuvatyötä – kaikkea tätä ja paljon muuta me tarvitsemme modernissa työelämässä. Tämä kantaa hedelmää pitkässä pelissä.
Voisiko osaajapulaa kuitenkin lähteä ratkomaan ketterämmin, rivakammin? Tarjoamalla yhtenä keinona ihan uudenlaisia kasvun mahdollisuuksia omassa yhteisössä? Voisiko ratkaisu tai ainakin osa sitä todellisuudessa ollakin lähempänä, paljon lähempänä?

Millaista polkua sinä olet kulkenut?

Pysähdy hetkeksi, suljet silmät ja mieti omaa työuraasi. Sitä kehityspolkua ja matkaa, jonka olet tähän saakka kulkenut. Mitä kaikkea se on pitänyt sisällään ja mistä tämän päivän osaamisesi, tietosi ja taitosi ovat kertyneet ja syntyneet?

Teoriatietoa ja ennen kaikkea oppimisen taitoja olet todennäköisesti kerännyt koulupolulla. Arvokkain kokemus ja käytännön osaaminen lienevät kuitenkin eittämättä syntyneet oppien soveltamisesta töiden parissa?

Kasvun asenne – halu oppia – ja oman oppimiskapasiteetin vaaliminen ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla. Niin ikään työssä oppiminen on ollut ja tulee olemaan merkittävä yrityksen ja yksilöiden kasvun vipuvarsi jatkossakin. Työssä oppimisen kautta oppii ymmärtämään asiakastarvetta, liiketoimintaa ja havainnoimaan toimintaympäristön signaaleja.

Lab-konsepti potentiaalin valjastamisen asialla

Entä, jos kaikki jo tapahtunut työssä oppiminen on kuin pankkiin laitettua valuuttaa, joka vain odottaa soveltamistaan?

Veikkauksella kehitetty Lab -konsepti on yksi keino muunto- ja täydennyskouluttamiseen. Uuden oppiminen tapahtuu ketterästi työn kautta oppimalla ja uutta substanssitietoa käytännössä soveltaen. Labien tavoitteena on kasvattaa veikkauslaisten substanssiosaamista sekä juurruttaa osaamisen kehittämisen mallia, jossa konkarit pääsevät valmentamaan ja jakamaan omaa osaamispääomaansa. Trainee-joukkiolle puolestaan avautuu ovi kasvattaa omaa osaamistaan ihan uudelle tehtävä alueelle, vaikkapa datan ja analytiikan parissa. Taustalla voi olla jo käytännön kokemusta, koulusta tai muualta saatuja oppeja - tai pelkästään aitoa intohimoa ja palavaa halua sukeltaa uuteen.

Labit mahdollistavat sisäisen liikkuvuuden ja urapolkujen rakentamisen. Veikkauslaisille halutaan tarjota työpaikka, jossa omaa työmarkkina-arvoaan voi kasvattaa ja kehittää. Labien avulla Veikkaus lisää muuntautumiskykyään osaamistarpeiden osalta ja kykenee lisäämään yritykseen sellaista osaamista, joka on liiketoiminnan kannalta ensiarvoisen tärkeää.
Tässä konseptissa on paljon voittavia osapuolia; veikkauslaiset saavat jatkaa uraansa tutussa työympäristössä ja kulttuurissa uudenlaisen osaamispääoman voimin. Taasen Veikkauksen yhteinen osaamispääoma rikastuu ja tarjoaa näin keinoja osaamispulan ratkaisemiseen, osaajien sitouttamiseen varmistaen, että liiketoimintoa rakentamassa on oikeanlaisia kyvykkyyksiä.

Pukukoppihenki ratkaisee pelin

Liiketoiminnan ja HR:n yhteistyötä on rakennettu tiimiytymällä vahvasti, ymmärtäen liiketoiminnan tarpeita, kumppanin raudanlujalla ohjelmajohtamiskyvykkyydellä sekä iteratiivisesti toimintamallia yhdessä eteenpäin vieden. Pukukoppihenki on vahva ja ihmisten yhteispeli on taikasana, joka on saanut tekemisen kulkemaan vahvassa myötätuulessa.

Tästä matkasta jaamme mielellämme oppeja ja kokemuksia. Hyppää mukaan kuulolle 1.11.2022 klo 9:00-10:00 webinaariin: ´Osaamisen uudistaminen on HR:n ja liiketoimintajohdon yhteinen sydämen asia´ Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä