26.09.2022

Parempaa työtä! Rakenna hyvinvointia moderneilla palveluilla

HR-ammattilainen on moniottelija. Hän pitää huolen työntekijöistä, rakentaa yhteisöä ja yrityksen kulttuuria, sparrailee, hoitaa muutostilanteet ja tukee liiketoimintaa. HR:n työpöytä hukkuu rutiineihin. Ei aina huomaakaan, miten kuormittunut on, ja hienotkin kehitysajatukset hautautuvat kiireen keskellä. Silloin on hyvä pysähtyä ja tarkastella voisiko työtä tehdä helpommin. Vai olisiko mahdollista itse uudistua?

Fiksuja ratkaisuja tökkivään arkeen

​​Automaatiota lisäämällä voidaan aika suoraan helpottaa arkea, vähentää työmuistin kuormittumista ja vapauttaa nippelitiedon hallinnalta kaistaa ideoinnille ja kehittämiselle. Fiksuja järjestelmiä on mukava käyttää, asiat sujuvat nopeammin.

Mahtavaa! Oliko se siinä? Ei aivan. Järjestelmien automatisoinnin rinnalla on hyvä pysähtyä tarkastelemaan, onko itse jäänyt ajamaan töitään vanhalla autopilotilla. Ovatko omat työtavat muuttuneet lisääntyneen automatisaation tahdissa? Onko oma työ saanut uutta merkitystä? Onko omaa osaamista mahdollista päivittää isomminkin?

Työnantaja tarjoaa meille järjestelmät ja työkalut, mutta omien työtapojen kehittäminen on aika lailla jokaisen omissa käsissä - olemmehan itse oman työmme parhaita asiantuntijoita. Nykypäivän tietotyössä korostuu itseohjautuvuus. Se vaatii meiltä kaikilta itsemme johtamista: oman osaamisen jatkuvaa päivittämistä, oman itsetuntemuksen kehittämistä ja omien rajojen vetämistä terveellä tavalla. Itseohjautuvuus ei ole yksinkertaista, mutta se on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää.
Fiksussa työpaikassa järjestelmien automatisoinnin rinnalla rakennetaan myös sellaista kulttuuria, joka tukee ihmisten oppimista, uudistumiskykyä ja hyvinvointia. Fiksussa työpaikassa tunnistetaan, että ihmisten oppiminen ja uudistuminenkin vaativat moderneja työkaluja ja palveluita ihmisten käyttöön. Jotta se arki ei tökkisi.

Automatisointi arjen avuksi

HR-asiantuntijan työmotivaatio paranee, kun hänellä on aikaa tehdä organisaatiolle arvoa tuottavia tehtäviä, eivätkä päivät täyty tylsistä rutiineista. Tylsät rutiinit voi, ja kannattaa automatisoida. Kone hoitaa sen missä kone on paras, ja asiantuntija saa keskittyä siihen, missä hän tuottaa arvoa organisaatiolle, työntekijöille ja liiketoiminnalle.

Fiksu automatisointi poistaa manuaalisia rutiineja, ja vähentää virheitä ja epäselvyyksiä. Työaikaa vapautuu työntekijöille, esimiehille ja hallinnolle, kun turha paperinpyörittely loppuu ja järjestelmien määrä vähenee. Tällöin työntekijät saavat työnsä tehtyä tehokkaasti, ovat ajan tasalla omasta työstään, ja saavat palkat tililleen oikein ja ajallaan. Esimies voi suunnitella vuorot visuaalisella työkalulla, sekä täyttää vuorot ja löytää sijaiset hetkessä mobiilisovelluksella. Koko yrityksen läpinäkyvyys paranee, kun koko prosessi työvuorosuunnittelusta palkkoihin on yhdessä paikassa.

Vähennä järjestelmien määrää

Usein yritykselle on kertynyt vuosien aikana melkoinen määrä järjestelmiä. Siten yhdeksi suurimmiksi HR-toimintojen aikarosvoiksi on muodostunut työaikatietojen kerääminen eri paikoista, manuaalinen tietojen siirto eri järjestelmiin ja niistä palkkojen muodostus. Jatkuva tietojen keräily, siirto ja yhdistely on virhealtista, ja työnä kuluttavaa eikä kovin mielekästä. Ennen pitkää epäselvät prosessit vanhentuneet järjestelmät alkavat haitata arjen sujuvuutta ja kuormittavat henkilökuntaa. Tänä päivänä monen eri järjestelmän sijaan nämä voidaan tuoda yhteen palveluun toimivasti ja sujuvasti.


Kiire, ja tunne siitä että päivässä ei ole tarpeeksi tunteja aiheuttaa monelle meistä stressiä. Usein kaaoksen keskellä tyydymme puremaan huulta, ja odottamaan parempaa huomista. Organisaation kannalta on kuitenkin tärkeää on, että työhyvinvoinnin pulmat huomataan ja ratkaistaan jo ennen, kuin ne eskaloituvat ongelmiksi. Tänä päivänä apukeinoja on paljon, ja niitä on fiksua käyttää.

Tule kuulemaan aiheesta lisää, ja kuule Auntien Linkity-case HENRYn aamuwebinaarissa: Parempaa työtä! Rakenna hyvinvointia moderneilla palveluilla - Auntien ja Linkityn webinaari 05.10.2022 klo 09:00 - 10:00

Siina Kiehelä, Head of People and Culture, Auntie Solutions Oy & Tommi Hyyrynen, Head of Growth, Linkity Oy