25.05.2020

Vahvista työkykyäsi, kevennä stressikuormaasi!

Oletko sinä se, jolle tämä kevät on tuonut väljyyttä kalenteriin ja keventänyt työkuormaa? Oletko nauttinut etätyön tuomasta mahdollisuudesta työskennellä rauhassa ja keskeytyksettä? Oletko pysähtynyt iltaisin huomaamaan, kuinka hyvälle tuntuu, kun voi vain olla, eikä tarvitse ryntäillä ympäri kaupunkia omista ja lasten harrastuksista toiseen? Vai oletko sinä se, joka on kokenut kaiken kevään aikana tapahtuneen vain lisäävän kuormitustasi? Oletko tasapainoillut työkuorman, lasten etäkoulun, jatkuvan ruuanlaiton ja siivouksen sekä lisääntyvien huolien ja pelkojen kanssa uupumuksen rajamailla?

Meillä jokaisella on oma yksilöllinen tapamme reagoida kuormitukseen. Toinen nauttii kiireestä ja sopivasta paineesta, toinen taas lamaantuu vastaavassa tilanteesta. Toinen on rauhallinen kriisissä ja toinen kuormittuu epävarmuudesta. On tärkeää oppia tuntemaan itsensä ja itselle ominaiset tavat stressaantua. Mikä sinua kuormittaa eniten? Miten silloin tyypillisesti reagoit?

Me tarvitsemme sopivan määrän stressiä elämäämme eikä tarkoituksemme edes ole tavoitella stressivapaata elämää. Tärkeää on pysytellä stressikuorman kanssa tasapainossa vuorokausitasolla - kesälomaa, viikonloppua tai edes iltaa ei tarvitse odottaa. Stressinhallinnasta voi saada arkeen mukavan ja inspiroivan rutiinin yhtä lailla kuin hampaiden harjaamisesta ja sitä kautta lisätä omaa hyvinvointia ja itsetuntemusta.

Jotta arki sisältäisi enemmän hengähdystaukoja ja tilaa oman kuormituksen keventämiselle, on hyvä löytää tärkein syy sille, miksi haluat muuttaa jotain arjessasi. Mitä siitä seuraisi, jos stressikuormasi olisi kevyempi? Olisitko energisempi työssä ja vapaalla? Olisitko kärsivällisempi ja iloisempi? Olisiko sinulla kykyä kestää vallitsevaa epävarmuutta paremmin?

Nyt jos koskaan on tärkeää pitää huolta omasta työkyvystä ja jaksamisesta. Uusi tilanne vaatii myös uutta ajattelua ja luovuutta. Pitkittynyt stressi nakertaa työkykyä, heikentää vastustuskykyä ja tukahduttaa luovuuden. Tule HENRYn webinaariin 27.5.2020 kuulemaan sopivasti faktaa stressistä ja ennen kaikkea oppimaan käytännön työkaluja, joilla kevennät kuormitustasi uudenlaisessa arjessa.

Miia Huitti

Miia Huitti on stressivalmentaja, jonka intohimona on antaa työkaluja stressin käsittelyyn ja inspiroida meistä jokaista voimaan paremmin ja olemaan onnellisempi niin työssä kuin vapaa-ajalla. Miia on entinen pankinjohtaja ja henkilöstökonsultti. Hänen työnantajiaan ovat olleet mm. Sampo Pankki ja Mercuri Urval. Miia on toiminut myös Henry ry:n Tampereen aluejaoksen vetäjänä.

Miia on koulutukseltaan KTM, HuK. Hän on opiskellut amerikkalaisen psykologian tohtorin opissa sertifioiduksi stressivalmentajaksi ja kehittänyt osaamistaan opiskelemalla stressilääketiedettä Turun yliopistossa. Keväällä 2020 Miia opiskeli The Happiness Practice™ -valmentajaksi. Syksyllä 2016 häneltä julkaistiin kirja Stressikupla - Hyvää elämää ilman ahdistusta (Viisas Elämä Oy).