31.10.2016

Miksi pitäisit kynttilääsi vakan alla?

Usein taustalla on oman toiminnan vähättely joka estää röyhistämästä rintaa vaikka siihen olisi kaikki edellytykset niin sisäisesti kuin julkisestikin. Aivan varmasti niistä olisi apua muille samojen haasteiden kanssa painiville. 

HR valitettavan usein ajattelee kehittämisen olevan “vain” yksi osa omaa toimenkuvaa ja siksi siihen suhtaudutaan kuin normi tehtävään. Ei siitä nyt mitään numeroa kannata tehdä. Saavutukset ovat kuitenkin monilla eri mittareilla katsottuna kiistatta tuoneet organisaatiolle lisää työhyvinvointia, osallistumista ja yhteistyötä sekä tuottavuutta. Puhumattakaan yrityksen houkuttelevuudesta työpaikkana. Miksipä näistä ei voisi kertoa muille – esimerkiksi tuleville työntekijöille?

Monestiko olet itse miettinyt vaihtoehtoja toteuttaa kehittämishankkeita omassa organisaatiossasi ja toivonut tietäväsi jonkun, jolta voisi kysyä kokemuksia samankaltaisista toteutuksista?

Vaikka jokainen organisaatio on erilainen, saattaa samankaltaiset kehittämistavoitteet olla ajankohtaisia mutta ihan suoraa copy paste toimintoa ei voi käyttää. Organisaatioiden välillä voi olla paljon samankaltaisuuksia ja tavoitteet voivat olla yhteneviä, toteutustapa vain vaihtelee. Pyörän uudelleen keksiminen on paitsi aikaavievää, hankalaa ja tehotonta. Siksi hyväksi todetut käytännöt kannattaa ottaa käyttöön ja soveltaa ne omaan organisaatioon sopiviksi. 

HENRY ja Ilmarinen ovat jo vuosia palkinneet parhaita käytäntöjä Henkilöstöteko-kilpailussa. Vuosien varrella on ollut lukuisia erinomaisia kehittämishankkeita, joissa jokaisessa on ollut tavoitteena tehdä muutos, joka juurtuu organisaation arkeen. Pääosassa on yleisimmin ollut osallistaminen koko organisaatiossa, into ja tavoitteiden kirkastaminen niin, että merkityksellisyys jokaisen työntekijän omaan rooliin on ollut selkeä. Tuloksena on ollut huikeita esimerkkejä siitä, miten organisaation liiketoimintaan on saatu uusi vaihde kohti menestystä ja nostaen samalla työhyvinvointi uudelle tasolle.

Henkilöstöteko-kilpailu tuo organisaatioiden kehityksen näkyväksi ja antaa mahdollisuuden kertoa oman organisaationne tarinan kehittämisestä. Vakan päällä palaessaan kynttilä valaisee myös ympäristön, jopa organisaation ulkopuolella.

Millaisia saavutuksia sinun organisaatiosi on kehittänyt?

Osallistumalla Henkilöstöteko-kilpailuun teet osaamisestanne näkyvää ja valaiset myös muiden kehittämisen polkua. Lisätietoa ja ilmoittautuminen kilpailuun täältä