Tampereen aluejaoksen tapaaminen: Kevyesti töissä - Alexander-tekniikka

20.02.2019 klo 14:30 - 16:30

Paikka: Sisäänkäynti Åkerlundinkadun puolelta.
Osoite: Tredu, Åkerlundinkatu 8, 33100 Tampere
Järjestäjä: Tampereen alueverkosto

Tervetuloa verkostoitumaan Tampereen aluejaoksen tilaisuuteen!

Tapaamisissamme kuulemme alustuksen ja keskustelemme yhdessä päivän aiheesta alueen kollegoiden verkostoitumisen lisäksi. Tämän kerran aiheemme ja alustajamme on:

Sirpa Tapaninen, Tampereen OMT-keskus: Kevyesti töissä, Alexander-tekniikka


Kevyesti Töissä – työhyvinvointia ja joustavuutta rasitusta vähentämällä
 
 
Valmennuksemme avulla asiakkaamme oppivat ehkäisemään ja helpottamaan työperäisiä TULE -vaivoja. Opetamme ”sisäistä ergonomiaa”, toisin sanoen kuinka käyttää koko kehoa siten, että vaivattomat työasennot löytyvät ilman turhaa jännittämistä. Asiakkaamme oppivat helpot toimintatavat ja vaivattoman liikkumisen sovellettuna omaan työhönsä. Tämä vähentää niska-, selkä- ja hartiavaivoja. Työskentelymme perustuu Alexander-tekniikkaan, joka on näyttöön perustuva yksinkertainen menetelmä ylimääräisen rasituksen vähentämiseen. Sillä on osoitettu korkea kustannustehokkuus ja sillä on saavutettu suuryrityksissä merkittävä päivittäisen työtehon nousu.
 
Kevyen kehonkäytön lisäksi Alexander-tekniikka tarjoaa itsearvion työkaluja. Sen avulla voi lisätä henkilökohtaista joustavuutta ja ketteryyttä esimerkiksi työyhteisön jäsenenä toimimiseen tai johtamiseen. Se tarjoaa yksilöille ja sitä kautta organisaatioille konkreettisia välineitä joustavuuden ja paineensietokyvyn lisäämiseen muuttuvissa toimintaympäristöissä.
 
Sirpa Tapaninen esittelee työskentelyn perusteita ja käytäntöä sekä tutkimustuloksia.

 

Ilmoittautuminen alkaa: 18.12.2018
Ilmoittautuminen päättyy: 19.02.2019

Ilmoittaudu tapahtumaan