16.02.2023

Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen

“Meillä työhyvinvointia edistetään tyky-päivissä ja kesäjuhlissa”
Tilitoimiston työntekijä

“Minähän ne ongelmat sitten ratkaisen kun niitä eteen tulee”
Konealan yrittäjä

Voiko työhyvinvoinnin johtaminen olla muutakin kuin kesäjuhlia ja liikuntaseteleitä? Miten työhyvinvointia kehitetään johdonmukaisesti ja joustavasti arjen haasteiden keskellä?

Hyvinvoivan työyhteisön peruspilari on työhyvinvointia edistävä yrityskulttuuri. Onnistunut ja tuloksellinen työhyvinvoinnin johtaminen vaatii selkeitä tavoitteita, oikeanlaisia ja -aikaisia keinoja sekä päämäärätietoista kehittämistä. Henkilöstön työhyvinvointia tulee tarkastella kokonaisvaltaisesti henkilöstön fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin näkökulmista. Hyvään työhyvinvoinnin johtamiseen kuuluu selkeä vastuunjako, riittävät resurssit sekä toiminnan jatkuva kehittäminen. Näiden tueksi on Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen -hankkeessa laadittu helposti käyttöön otettavia työvälineitä:

Työhyvinvoinnin johtamisen arviointi -kysely, jonka osa-alueet ovat johtamisen suunnittelu, johtamisen organisointi, lähijohtaminen ja jatkuva kehittäminen.
Palaute työhyvinvoinnin johtamisen tilasta.
• Käytännönläheisiä kehittämisehdotuksia, esimerkiksi keinoja etä- ja hybridityön johtamiseen.
• Valmiita lomakkeita, esimerkiksi perehdytyssuunnitelman ja työhyvinvoinnin resurssien seurantapohjat.

Tule kuulemaan lisää Fokus-menetelmästä! HENRYn webinaarin aikana 21.3.2023 klo 9:00-10:00 saat näkökulmaa siihen, kuinka voit hyödyntää sitä omassa yrityksessäsi.

Lue lisää: fokukseen.fi

Kirjoittajat:
Marion Karppi, lehtori, Turun ammattikorkeakoulu
Ville Pietiläinen, yliopistonlehtori, Lapin yliopisto
Minna Haapakoski, lehtori, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lähteet:
Mitä työhyvinvoinnin johtaminen on? Fokus työhyvinvoinnin johtamiseen -hankkeen internetsivut. Viitattu 11.1.2023. https://www.fokukseen.fi/tyohyvinvoinnin-johtaminen/