Miten uusi teknologia voi helpottaa työnhakijan osaamisen ja taustojen tarkistamista?

03.04.2024 klo 09:00 - 10:00

Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Miten arvioida hakijoiden osaamista ja koulutusta, jos hakijoita on nelinumeroinen määrä, eri puolilta maailmaa, eikä tietojen tarkistamiseen ole automaattisia työkaluja? Myös osaamisvaatimukset vaihtelevat eri alojen kesken. Sairaanhoitajien, koodarien tai hitsaajien osaaminen on erilaista, ja sitä voidaan joutua arvioimaan eri tavoin. LUT-yliopiston SafeRecords-projektissa tutkimme millaisia ongelmia kansainväliseen rekrytointiin ja työnhakijan taustatietojen tarkistamiseen liittyy.
 
Luottamus, läpinäkyvyys ja tietosuoja ovat kulmakiviä, samoin kuin kytkökset tietojärjestelmiin ja kumppaneihin. Näihin monimutkaisiin haasteisiin olemme selvittäneet teknisiä ratkaisuja ongelmien selättämiseksi. Pyrimme parantamaan kansainvälisen rekrytoinnin prosesseja lohkoketjuja hyödyntäen. Tule kuulemaan jo tunnistamamme haasteet ja ideamme niiden ratkaisemiseksi. Mutta ennen kaikkea, anna äänesi kuulua ja jaa omat kokemuksesi, mitkä ovat kansainvälisen rekrytoinnin vaikeita kohtia ja miten niitä voi ratkoa. Ei haittaa, vaikka lohkoketjut eivät ole sinulle tuttuja - webinaarin jälkeen tiedät, mistä on kyse.
 
Puhujina: Janne Parkkila ja Jaakko Vuolasto
 
Janne on tekoälystä väitellyt tekniikan tohtori, joka tutkii tällä hetkellä LUT-yliopistolla lohkoketjujen hyödyntämistä yritysten ja yksilöiden välisen luottamuksen rakentamiseksi. Janne on myös terveysteknologia-alan yrittäjänä erikoistunut prosessioptimointiin ja ihmislähtöisten ohjelmistojen kehittämiseen.
 
Jannen LinkedIn-profiili: https://www.linkedin.com/in/janneparkkila/
 
Jaakko tekee LUT-yliopistossa nuorempana tutkijana väitöskirjaa digitaalisista alustoista ja monen osapuolen markkinoista yritysmaailmassa. Jaakolla on yli 20 vuoden kokemus ohjelmistoliiketoiminnasta ja konsultoinnista usealla eri toimialalla.
 
Jaakon LinkedIn-profiili: https://www.linkedin.com/in/jaakkovuolasto/
 
Projektimme www-sivut: https://safe-records.eu/
 
 

Ilmoittautuminen alkaa: 20.02.2024
Ilmoittautuminen päättyy: 02.04.2024

Ilmoittaudu tapahtumaan