Mielelle turvaa?

18.05.2022 klo 15:00 - 16:30

Osoite: Webinaari
Järjestäjä: Vastuullisuus ja HR -verkosto
Yhteistyössä: Mielenturvaa-verkoston kanssa

Mielen hyvinvointi ja terveys aiheuttavat mittavaa huolta yhteiskunnallemme ja työelämällemme juuri nyt: mielenterveyden riskitekijät ovat yhä useamman työssä käyvän arkisia työkykyisyyden haastajia.

Webinaarissamme käsittelemme mielen hyvin- ja pahoinvointia kolmen eri asiantuntijan kanssa:

Aivotutkimuksesta väitellyt psykologi Ville Ojanen tulee webjnaariimme kertomaan siitä, miten oma mieli syntyy aivoista. Hän on palkittu puhuja ja tiedon popularisoija yli 20 vuoden kokemuksella. Ojanen on työskennellyt tutkijana Suomen akatemian huippuyksikössä ja matkapuhelinyhtiö Nokian tutkimusyksikössä, neuropsykologina lasten osastolla, HR-esimiehenä, valmentajana ja konsulttina. Tällä hetkellä hän toimii startup-yrittäjänä ja käyttäytymistieteellisen asiantuntijaryhmän jäsenenä pääministerin kansliassa.
Helmikuussa hän julkaisi kirjansa ”Mielitekoja”, joka on löytöretki sisäiseen kokemukseen: aivoista syntyy oma mieli - hetkestä toiseen muuttuva kokemus itsestä ja elämästä.

Ville Ojanen tulee webinaariimme johdattelemaan meidät pikamatkalle päämme sisäiseen todellisuuteen, omaan kokemukseen. Ville valottaa meille reittejä sekä näkökulmia itsen ja toisten ymmärtämiseen, käyttäytymisen muuttamiseen ja yhteisöjen kehittämiseen niin vapaa-ajalla kuin työelämässä.
 
Yhteiskunnan ja työelämän lisääntyneet mielenterveyden haasteet huolestuttavat laajasti. Joukko keskeisiä toimijoita päätti perustaa verkoston, jonka tavoite on suuri. Halutaan saada kaikki suomalaiset työpaikat mukaan toimimaan yhdessä mielenterveyden vahvistamiseksi työelämässä. Käynnistyvän Mielenturvaa-verkoston toiminnasta (starttaa 26.4.2022) tulee kertomaan sen fasilitaattorina aloittava Soilikki Viljanen.

Hyvän mielen työpaikka® -merkki on käytännönläheinen työväline organisaatioille. Se kannustaa pysähtymään mielenterveyden äärelle ja tunnistamaan tekijöitä, jotka lisäävät mielen voimavaroja työssä tai kuluttavat niitä. Merkki rohkaisee yrityksiä johtamaan mielenterveyttä suunnitelmallisesti ja motivoi työpaikkoja muokkaamaan omia toimintatapojaan ja rakenteitaan mieliystävällisemmiksi. Merkistä vastaava Sirpa Väänänen MIELI ry:stä esittelee työvälineen ja kertoo, millä tavoin työpaikat voivat hakea merkkiä. Hyvän mielen työpaikka® -merkki on osa Mielenturvaa-verkoston mielenterveyden vahvistamisen mallia. MIELI ry toimii Mielenturvaa-verkostossa asiantuntijana.


 

Ilmoittautuminen alkaa: 25.04.2022
Ilmoittautuminen päättyy: 17.05.2022

Ilmoittaudu tapahtumaan