Kun esimiestä kiusataan +WEBINAARI

27.08.2020 klo 09:00 - 10:00

Osoite: HENRYn toimisto, Keskuskatu 5 B, 8.krs, Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Johtajia ja esimiehiä askarruttavat kysymykset koskevat usein jatkuvassa liiketilassa olevien työyhteisöjen johtamista, alisuoriutumisen kysymyksiä sekä aiemmin tabuna pidettyä esimiesten kokemusta kiusatuksi tulemisesta. Nämä myös linkittyvät toisiinsa.
Jatkuva liiketila haastaa työntekijöiden hallinnan ja turvallisuuden tunnetta. Tämän taustalla on pelko siitä, osaako, oppiiko, ymmärtääkö  ja säilyttääkö työpaikkansa. Kuormittuminen, osaamisen puute ja soveltumattomuus uusiin tehtäviin voivat johtaa alisuoriutumiseen niin yksilö- kuin ryhmätasolla.
 
Pelko ja turvattomuus purkautuvat usein varsin primitiivisinä oireiluina. Yksi tällainen on syyllisen hakeminen esimiehestä tai johtajasta. Epäasiallinen kohtelu esimiesasemassa olevaa kohtaan poikkeaa tilanteena merkittäväsi kollegatason vastaavista tilanteista. Tämä siitä syystä, että esimies ei voi sanoa halaistua sanaa työntekijänsä toiminnasta syyllistymättä työsuojelurikokseen. Tunnekuormassa oleva työntekijä puolestaan agitoi pahimmillaan kollegoja puolelleen ja vie työyhteisönkin hajaannukseen. Olen kuullut valitettavan monia esimerkkejä, joissa on sosiaalinen media otettu yhdeksi esimiehen mustamaalaamisen työkaluksi. Nämä ovat patologisia ilmiöitä, joiden tunnistaminen ja ratkaisutyökalujen löytäminen ovat hyvin tärkeitä työyhteisöongelmien välttämiseksi ja johtamisen palauttamiseksi sinne mihin se kuuluu  - johtajille. 
 
Pirkko-Liisa Hyttinen:
 
Työskentelen liiketoimintapäällikkönä Coronaria Tietotaito Oy:ssä ja vastuullani on työelämäpalveluliiketoiminta. Olen koulutukseltani psykologian tohtori, kasvatustieteen lisensiaatti ja merkonomi.
 
Minulla on noin 30 vuoden käytännön kokemus esimies- ja johtotehtävistä sekä johdon konsultoinnista. Lisäksi vuosien kokemus hallitustyöskentelystä eri organisaatioissa. Olen toiminut myös työterveys- sekä työ- ja organisaatiopsykologina. Väitöskirjassani käsittelin moniammatillisen työterveyshuollon kehittämistä työelämää paremmin palvelevaksi.
 
Mottoni on: ”Kaikki tavoitteet toteutuvat ihmisten toiminnan kautta!”

Ilmoittautuminen alkaa: 09.04.2020
Ilmoittautuminen päättyy: 26.08.2020

Ilmoittaudu tapahtumaan