Kaikille avoin: Tietointensiivisen työn aivorasite +WEBINAARI

26.02.2020 klo 09:00 - 10:00

Osoite: HENRYn toimisto, Keskuskatu 5 B, 8. krs., 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry
Yhteistyössä: Tietojohtaminen ry.

Suomessa, kuten länsimaissa laajemmaltikin, yksi suurimmista tietointensiivisestä työstä johtuvista terveyshaasteista on aivojen jatkuva ylikuormittuminen, joka johtaa yhä useammin sairauslomiin ja pahimmillaan sairauseläköitymiseen.
Kun liiallinen kuormitus saa ihmisessä aikaiseksi stressitilan, se voi johtaa todelliseen pahan kierteeseen: unettomuutta, muistin ja keskittymiskyvyn heikentymistä, verenpaineen nousua, kohonnutta kakkostyypin diabeteksen ja jopa syövän riskiä. Lisäksi ylikuormittuminen voi heijastua fyysisinä oireina kuten vatsa-, sydän- tai suolisto-oireina.
 
Keskon johtava työterveyslääkäri Johanna Larkio avaa alustuksessaan jatkuvan tietointensiivisen työn aivorasitetta tilastojen, tutkimusten  sekä pitkän työelämästä kertyneen empiirisen kokemuksensa pohjalta. Hän kuvailee kuinka kokonaisvaltaisesti aikamme vitsaus, aivojen ylikuormittuminen, vaikuttaa meihin. Alustuksessa kuullaan myös keinoista, joilla voimme itse vaikuttaa oman aivoergonomiaamme ja  kokonaisterveyteemme. Keinojen kirjo on laaja: delegointi, ajanhallinta, riittävä uni, alkoholin käytön välttely, liikunta ja kulttuuri sekä läheisten kanssa vietetty aika vastapainona rationaaliselle työlle.
 
Alustuksen päätteeksi aikaa on varattu myös kysymyksille ja keskustelulle.

HUOM. Tilaisuus on avoin kaikille! Voit siis osallistua, vaikka et olisikaan vielä HENRY ry:n jäsen.

Ilmoittautuminen alkaa: 19.12.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 25.02.2020

Ilmoittaudu tapahtumaan

Kouluttajat:
Johanna Larkio