Ikääntyvien vanhempien hyvinvointi ja auttamisen mahdollisuudet työkiireiden keskellä

21.08.2019 klo 09:00 - 10:30

Osoite: HENRYn toimisto, Keskuskatu 5 B, 8. krs., Helsinki. Keskuskadulla sisäänkäynti ovesta, jonka päällä lukee "Nordea". Alaovella ovisummeri, sen jälkeen asiakashissillä 8. kerrokseen.
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry
Yhteistyössä: AmiaAkatemia

Monilla työpaikoilla on iso joukko ihmisiä, jotka kantavat huolta ikääntyvistä vanhemmistaan työkiireiden keskellä. Miten henkilöstöjohdon tulisi huomioida tilanne?

Keski-iässä elämään tulee usein uusia haasteita omien vanhempien ikääntyessä. Rakkauden, syyllisyyden, velvollisuuden, riittämättömyyden ja jopa häpeän tunteet vellovat. Aikaa ei tunnu riittävän vanhempien auttamiseen. Ja kuinka maallikko edes tietää, miten voisi auttaa vanhempaansa kussakin tilanteessa. Palvelujärjestelmä on byrokraattinen ja mutkikas. Ikäihmisten hoidon tilanne Suomessa pelottaa ja ahdistaa, sen laatuun ei voi luottaa.

Ikä on numero, joka ei kerro ihmisen toimintakyvystä. Elämänlaadun ja hyvinvoinnin näkökulmasta tärkeimpiä ovat sairauksien puuttuminen, aivojen kunto, kokonaistoimintakyky ja sosiaaliset suhteet. Hyvä vanheneminen ei ole sattumaa. Vanhenemisen kulkuun voi kuitenkin vaikuttaa, silloinkin kun on Alzheimerin tautia sairastava eläkeläinen.

Tervetuloa HENRY ry:n tilaisuuteen löytämään näkökulmia siihen, miten HR voi tukea työntekijöitään, jotka ponnistelevat työelämän paineiden keskellä huolehtien samalla myös ikääntyvistä vanhemmistaan.

Vanhenemisen ja ikäihmisten hoidon asiantuntijana tilaisuudessa on gerontologian dosentti, FT, erikoissairaanhoitaja Ulla Eloniemi-Sulkava. 

Ulla Eloniemi-Sulkava on terveysgerontologian dosentti, Tampereen yliopisto ja Gerontologian tutkimuskeskus (GEREC). Hän johtaa Amialife Oy:n Amia Akatemiaa, joka on monitieteinen koulutus- ja kehittämisyhteisö. Ulla on työskennellyt noin 30 vuotta muistisairaiden ihmisten hoidon, tutkimuksen ja kehittämistyön parissa. Koulutustoiminnassa hänen erityisenä vahvuutenaan on tutkimustiedon ja käytännön vuoropuhelu

Ilmoittautuminen alkaa: 29.07.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 20.08.2019

Ilmoittaudu tapahtumaan