02.05.2023

DRAMMA-tarpeet ovat meille ihmisille kuin ravinteet kasville

Tiede osoittaa, että DRAMMA-tarpeiden täyttyminen on meille ihmisille kuin ravinteet kasveille. Niiden täyttyessä kukoistamme ja kasvamme. Niiden täyttyessä myös palaudumme ja vahvistamme resilienssiämme.

Irrottautuminen, rentoutuminen, omaehtoisuus, taidonhallinta, merkityksellisyys ja yhteenkuuluvuus. Kuusi elämämme suurta teemaa. Kuusi meissä jokaisessa asuvaa syvää tarvetta.

2020-luvun eläjälle nämä teemat saattavat kuitenkin jäädä vain ohueksi yläpilveksi. Arki voi olla niin hektistä ja pirstaloitunutta, ettemme kykene pysähtymään itsemme äärelle. Elämämme suunta voi näyttäytyä silmissämme sumuisena. Emme ehkä löydä keinoja siihen, miten voisimme päästää irti huolten kehästä ja ajatusten myllerryksestä. Emme kenties löydä toimivia työkaluja rentoutua ja laskea kierroksia. Saatamme sisimmässämme kaivata myös syvempiä merkityksellisyyden ja yhteyden kokemuksia, jolloin voimavaramme eivät täyty.

Informaatioähkyn, vinkkilistojen ja vaatimusten keskellä DRAMMA tarjoaa meille selkeän kartan, jonka avulla pystymme keskittämään huomiomme aidosti oleelliseen. DRAMMA on malli kuudesta psykologisesta tarpeesta, jotka jokaisella meillä on. Tiede osoittaa, että kun nämä tarpeemme täyttyvät, elämme tasapainoista, hyvinvoivaa elämää.

Nämä ovat siis teemoja, joihin oma fokus arjessa on hedelmällistä asettaa. Hyvä uutinen on myös se, että voimme itse huolehtia näiden tarpeiden täyttymisestä omassa elämässämme.

Nämä ovat myös teemoja, joita on hedelmällistä pohtia myös työkykyjohtamisen ja työelämän kehittämisen näkökulmista.

Miten sinun DRAMMA-tarpeesi täyttyvät? Tilaa maksuton testi sähköpostiisi sivulta www.anuiisakkila.com

Webinaarissa Kuuden kohdan DRAMMA-malli - Avaimesi palautumiseen ja vahvaan resilienssiin 11.5. klo 9-10 sukellamme syvemmälle kiehtovaan DRAMMA-malliin, saamme konkreettisia esimerkkejä ja teemme myös omia DRAMMA-tarpeitamme täyttäviä harjoituksia. Lämpimästi tervetuloa mukaan inspiroitumaan!

Anu Iisakkila