10.02.2020

5060 - Elämä tuli väliin CV

Arvoisa rekrytoija,

Taloustilanteet vaihtuvat aina tavalla tai toisella. Yritykset joutuvat irtisanomaan tai menevät konkurssiin, ja lähes kaikki me kohtaamme työttömyysjaksoja. Voimme sairastua vakavasti masennukseen tai syöpään, toimia sairaan puolison omaishoitajana ja lopulta auttaa omia vanhempiamme vanhuuden sairauksissa. Rekrytoija, nämä asiat varmasti koskettavat sinunkin CV:täsi ja työuraasi. Elämä vain tulee väliin.

Etsin töitä ja valmistaudun työhakuun tarkastelemalla työuraani CV:ni kautta.
En kuulu siihen asiantuntija- tai johtajaryhmään, jolle head hunterit soittavat aktiivisesti. Minun CV:ni ei ole millään tavoin täydellinen, mutta paljon olen tehnyt. Olen pahemman luokan generalisti, ollut monessa mukana ja kaikesta kiinnostunut. Määrätietoisen uranrakentamiseni väliin on tullut elämää, joka on vääjäämättä sanoittanut osaamiseni kehittymistä. Kaikki ei ole mennyt kuin Strömsössä.

Omassa CV:ssäni on kolmea aikakautta, joiden sanoittaminen ei ole ollut aina helppoa. Aikakaudet ovat kehittäneet syväosaamistani enemmän kuin mikään koulutusohjelma ikinä. Mitä mieltä olet, onko noista elämäntilanteista hyötyä hakemassani työtehtävässä?

1990 –luvun lama. Aloitin urani 1990 –luvulla, jolloin Suomeen iski kaikkien aikojen lama. Olin aloittanut opintoni kasvatustieteellisessä ja päättänyt tehdä töitä opintojeni ohella. Minulla oli koko ajan työtä, mutta ne olivat nykyaikaisia pätkätöitä. Tuolloin opin tekemään töitä projekteina. Olen siis hyvä projekteissa.

Masennus. 2000-luvun alkupuolella sairastuin vakavaan masennukseen ja työhön paluuni ei ollut helpoimmasta päästä. Lopullisen toipumiseen auttoi työkokeilu. Tiedän mitä on menettää mielenterveytensä ja saada se palasina takaisin. Työelämä on toipumiseen hyvää lääkettä. Minusta on tullut kokemukseni jälkeen hyvä sparraaja työssäjaksamisen aihealueella.

Finanssikriisi. 2008-2009 Suomeen iski finanssikriisi, joka vaikutti suuresti vuotta aikaisemmin perustamani yrityksen alkuun. Olin saanut muutaman hyvän asiakkaan, mutta uusien hankkiminen ei ollut enää helppoa. Olin ottanut riskin ja Suomi jähmettyi. Silloin päätin kouluttautua uudestaan ja suoritin jatko-opintoni Hankenilla. Vastoinkäymiset opettavat ja olen saanut kehittää omaa resilienssiäni. Uskoisin, että siitä on hyötyä johdon sparraustyössä.

Työelämän kilpailukykyä ja menestystä luodaan diversiteetin kautta. Uudet innovaatiot syntyvät silloin, kun erilaiset ajatukset kohtaavat. Tarvitaan eri ikäisiä ja eri koulutustaustan omaavia osaajia asiakasprojekteissa. Onkin tärkeää, että hakemassani työtehtävässä syväosaamiseni nähdään kilpailuetuna eikä uhkana.

Toivon pääseväni haastatteluun kertomaan osaamisestani. Olen aidosti kiinnostunut työtehtävästä, enkä toivoisi kuulevani haastattelussa olevani väärän ikäinen tai osaavani liikaa työtehtävään nähden. Miksi silloin kutsuit minut työhaastatteluun?

Kristiina Palmgren

KM, eMBA, 5060työnhakija
Yrittäjä, Business Coach, henkilöstökokemuksen asiantuntija

kristiina.palmgren@joyofwork.fi