Uudista ja uudistu - aamiaisseminaari muutoksessa johtaville


Aika: Keskiviikkona 19.4.2023 klo 8:30 - 11:00
Paikka: Lapland Hotels, Yliopistonkatu 44, Tampere

Organisaatiot joutuvat uudistumaan jatkuvasti turvatakseen oman kilpailukykynsä muuttuvassa maailmassa. Muutos onnistuu kuitenkin vain, jos ihmiset saadaan siihen mukaan. Siksi muutos on aina todellinen sillanrakentaja liiketoiminnan ja HR:n välillä.

Miten varmistetaan henkilöstön sitoutuminen muutokseen? Millaisia käytäntöjä HR ja liiketoiminta voivat rakentaa, jotta muutosten inhimilliset riskit voidaan tunnistaa ja muutoksessa onnistua?

Näitä asioita pohtivat julkisella sektorilla operoivan Tuomi Logistiikan henkilöstöpäällikkö Paula Sipilä, teknologia-alan kasvuyritys Leanwaren toimitusjohtaja Ville Keskinen ja muutoksissa johtamisen asiantuntija, Guidinin toimitusjohtaja Johanna Pystynen.

Tämä tilaisuus antaa uusia ajatuksia, konkreettisia vinkkejä ja ennen kaikkea vertaistukea ja voimaa muutosta tekeville. Tervetuloa uudistamaan ja uudistumaan – yhdessä!

Tilaisuus on maksuton, kaikille avoin ja suunnattu HR:n ja liiketoiminnan johtajille. Toimi nopeasti ja varaa paikkasi huhtikuun odotetuimmalle aamiaiselle!

Uudista ja uudistu on HENRY ry:n vertaisoppimisen verkosto, joka nostaa esiin kiinnostavia organisaatioita eri sektoreilta ja kutsuu yksityisen, julkisen ja kolmannen sektorin toimijoita mukaan keskustelemaan ja oppimaan toistensa muutoshankkeista. Vaikka toimintaympäristöt ovat joskus erilaisia, haasteet saattavat olla yllättävän samanlaisia. Kokemuksia, onnistumisia ja kompastuskiviä jakamalla haastetaan omaa ajattelua ja uudistetaan omia asenteita.

Ohjelma

Klo 8.30 alkaen tarjolla herkullinen aamiainen
Klo 9.00 Tilaisuuden avaus: Marita Salo / HENRY ry
Klo 9.05 Paula Sipilä: Muutos onnistuu aktiivisella otteella
Klo 9.35 Ville Keskinen: Psykologinen turvallisuus on muutoksen perusta
Klo 10.05 Kahvipaussi
Klo 10:15 Johanna Pystynen: Inhimilliset riskit kuuluvat johtoryhmän pöydälle
Klo 10:30 Puhujien dialogi ja ohjattua keskustelua
Klo 10:55 Yhteenveto ja kiitokset: Marita Salo
Klo 11:00 Aikaa keskustelulle ja yhdessäololle

Puhujat: 

Muutos onnistuu aktiivisella otteella

Paula Sipilä, HR-päällikkö, Tuomi Logistiikka
Paulalla on pitkä kokemus siitä, miten tehdään modernia HR:ää lähellä liiketoiminnan ydintä – ihmiseltä ihmiselle. Sote-organisaatioita palvelevan Tuomen arkea ovat viime vuosina myllertäneet mm. hyvinvointialueuudistus ja erilaiset fuusiot. Millaiset käytännöt ovat kannatelleet työntekijöiden, HR:n ja johdon tiivistä yhteispeliä muutosten keskellä? Miten säilyttää jatkuva ymmärrys siitä, miten ihmiset muutoksen kokevat ja tarjota heille sellaista tukea, mitä he muutoksen keskellä tarvitsevat?

Psykologinen turvallisuus on muutoksen perusta

Ville Keskinen, toimitusjohtaja, Leanware
Teknologia-alan kasvuyrityksessä muutos on perustila. Vuosi 2020 toi mukanaan kuitenkin poikkeuksellisen isoja muutoksia: uusi pääomasijoittaja, pandemia lomautuksineen ja kaksi fuusiota. Johto havahtui siihen, että muutos ei ole mahdollinen, jos ihmisillä ei ole psykologisen turvan tunnetta. Miten muutoksiin lähdettiin vastaamaan? Miten Leanwarella rakennetaan psykologista turvallisuutta? Millaista yhteistyötä johdolta ja HR:ltä vaaditaan, jotta liiketoiminnan tavoitteissa ja jatkuvien muutosten mukanaan tuomissa haasteissa voidaan onnistua?

Inhimilliset riskit kuuluvat johtoryhmän pöydälle

Johanna Pystynen, toimitusjohtaja, Guidin
Johanna on palkittu henkilöstöjohtaja, joka kehittää nykyisin tiiminsä kanssa ketteriä ratkaisuja muuttuvassa työelämässä johtamiseen. Johanna on valmentanut vuosia eri alojen henkilöstö- ja liiketoimintajohtoa ja näkee, että monesti akuuttien muutosten kanssa kipuilu on esteenä isompien uudistumistarpeiden toteuttamiselle. Miten nostaa muutoksen inhimilliset riskit johdon agendalle? Miten johtaa pieniä ja suuria muutoksia systemaattisesti?

Ilmoittaudu tästä