Organisaatiodramaturgia: työyhteisö draaman näyttämönä

21.08.2018 klo 09:00 - 10:00

Osoite: HENRYn toimisto, Pohjoisesplanadi 33 A, 3 krs, 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Tule syventymään organisaatiodramaturgian maailmaan.  Siinä tarkastellaan työyhteisöjen näyttämöitä dramaturgin silmin, vuorovaikutuksen, johtamisen ja yhteistyön näkökulmasta. Ytimessä on ajatus siitä, että jokainen esittää omaa parasta itseään työyhteisön näyttämöllä. Samalla syntyvät kulttuuri ja tapa toimia yhdessä, eli jokaisen toimintaan vaikuttava yhteinen käsikirjoitus. Sitä voi tietoisesti johtaa ja kehittää roolista riippumatta. Vaikka elämä kokonaisuudessaan ei ole pelkkää teatteria, organisaatioelämä on sitä mitä suurimmassa määrin.

Organisaatiodramaturgia yhdistää draaman ja dramaturgian opit sosiaalipsykologiaan ja johtamisen ja työyhteisöjen maailmaan.  YTT, KL Sari Kuuselan Organisaatiodramaturgialla toimiva työyhteisö -kirja antaa keinoja tunnistaa millaisista esityksistä on kyse, miten niiden käsikirjoitus rakentuu, ketkä niitä ohjaavat ja miten kukin toimii roolissaan. Samalla syvennytään niihin tekijöihin, jotka saavat työyhteisön kukoistamaan, lakastumaan tai uudistumaan yhdessä. Näitä ovat mm. työyhteisön sosiaaliset suhteet, samastumisen ja ryhmän voima, vallan ja vuorovaikutuksen sekä organisaatiopolitikoinnin merkitys.

Sari Kuusela on johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen asiantuntija, joka on kiinnostunut kaikesta siitä, mitä työyhteisön näyttämöllä ja kulissien takana tapahtuu. Hän on tietokirjailija ja organisaatiokonsultti, jonka työelämäkokemus ulottuu liiketoiminnasta henkilöstön kehittämiseen, johtamiseen ja muutosten toteuttamiseen.  Sarin aiemmat kirjat syventyvät organisaatioelämän eri puoliin kuten johtamiseen, valtaan, vuorovaikutustaitoihin ja organisaatiokulttuuriin. Blogi www.organisaatioelamaa.fi jatkaa samojen teemojen parissa.

Ilmoittautuminen alkaa: 21.03.2018
Ilmoittautuminen päättyy: 20.08.2018

Ilmoittaudu tapahtumaan