Lupa oppia - Round table 9.4.2019

09.04.2019 klo 09:00 - 11:00

Osoite: HENRYn toimisto, Pohjoisesplanadi 33 A, 3 krs, 00100 Helsinki
Järjestäjä: Henkilöstöjohdon ryhmä - HENRY ry

Puhujat:

Olli-Pekka Ihalainen, Seniorikonsultti, organisaatiodynamiikka ja johtaminen, Personnel
Taina Kokkarinen, Leadership, Development & Culture Lead, KPMG People, Performance & Culture
Sebastian Slotte, CHRO, Unisport Group


Miten rakennamme organisaation muuntumista edistävää maaperää? 

Entä jos organisaatiosi muuntuminen tai uuden oppiminen ei olekaan tiedon puutteesta kiinni? Ehkä ette tarvitse enää yhtään asiantuntija-aamuluentoa tai työpajaa, jossa teille jaetaan vielä lisää tietoa?

Organisaatiot ovat kuorrutettuja eri tietolähteistä kokoamillaan tutkimustuloksilla, johtamismalleilla yms. – asioilla, jotka eivät koskaan muunnu organisaation tekemiseksi. Siitä huolimatta halu kerätä vielä lisää tietoa esim. johtamisesta, jotta voimme sitä muuttaa, on vahva. Usko siihen elää lujassa, että tietoa lisäämällä  vahvistamme valmiuttamme muuttumiseen, valitettavasti.

20 HR kokemusvuottaan hyödyntäen Olli-Pekka on edelliset 9 vuotta sekä edistänyt että samalla havainnoinut johtamisen ja esimiestyön kehittämistä lukuisissa organisaatioissa. ”On hämmästyttävää nähdä, miten paljon johtamisesta tiedetään organisaatioissa, ja kuitenkin käytännössä sitä toteutetaan niin kirjavasti. En usko, että tiedon lisääminen on vaikuttavuuden avain monessakaan organisaatiossa”.

Avaan omassa puheenvuorossani omaa ammatillista lähestymistapaani, joka tutkii organisaation jäsenten kanssa mm. sitä, miksi jo omaavamme käyttökelpoinen tieto ei organisaatiossa elä ja tapahdu käytännössä. Eli mitä silloin tehdään, kun jo tiedetään paljon, mutta tieto ei synnytä halutun kaltaista toimintaa?

Olli-Pekka Ihalainen työskentelee Personnellin seniorikonsulttina auttaen organisaatioita tarkastelemaan organisaationsa toiminnallista maaperää ja tunnistamaan todellisen muuntumisen dynamiikkaa, sen esteitä ja mahdollisuuksia.

Osaaminen uuden edessä- kokemuksia osaamisen rakentumisesta tässä ajassa- case KPMG

Tänä päivänä moni organisaatio elää muutosta mm. henkilöstön vaihtuvuuden näkökulmasta. Se, missä ennen oli arvona pitkät työurat ja pysyvyys saman organisaation sisällä, tänään ura rakentuu kontekstissa, jossa omaa roolia kehitetään verkostoissa ja kohtaamisissa. Yksilön näkökulmasta tämä parhaimmillaan mahdollistaa joustavan ja tehokkaan kehittymisen. Vapauden valita oikeaan aikaan ne kohtaamiset, jotka vahvistavat ja poissulkea taas ne, jotka kaventavat tai kahlitsevat omaa ajattelua ja toimintaa.

Organisaatioissa puolestaan ollaan ihmeissään, kun perinteiset tikapuuhierarkiat täytyy murtaa merkitys- johdetun organisaatiorakentamisen tieltä. Miten rakennamme joustavan platformin, joka houkuttelee parhaat osaajat kohtaamisiin? Miten rakennamme kestävää kyvykkyyttä, vaikka nämä osaajat olisivatkin huomenna toiset? Mikä on kasvun ja menestyksen logiikka ja miten osaamisen kehittymiselle luodaan tässä yhtälössä kasvualusta? Miten johtajuuden roolit muuttuvat?

Taina Kokkarinen tarkastelee puheenvuorossaan osaamisen kehittymistä ja kehittämistä, johtajuutta ja kulttuuria case- esimerkkinään KPMG.
Taina johtaa ja kehittää roolissaan asiantuntijaorganisaation Learning & Development- toimintaa sekä toimii organisaation sisäisenä coachina. Näkökulmaa Taina ammentaa myös roolistaan toimiessaan asiantuntijana asiakastoimeksiannoissa.


Oppiminen ja pois-oppiminen yritysfuusioissa

Yritysfuusioissa punnitaan johtamisen vaikuttavuus ja organisaatioiden perimä näyttää voimansa. Suunnan muutoksessa oppiminen ja pois-oppimnen ovat keskiössä.
Sebastian kertoo meille kokemuksiaan kansainvälisten yritysfuusioiden haasteita.

Sebastian Slotte toimii Unisport Groupin henkilöstöjohtajana ja vastaa HR:n lisäksi CSR:stä. Sebastianilla on pitkä kokemus HR- ja HRD-positioista kansainvälisissä yrityksissä.
Hyvä johtaminen, innostava kulttuuri ja liiketoimintalähtöisyys ovat hänen HR-filosofiansa peruskiviä.

Huom! Ilmoittautuminen ei edellytä HENRYn jäsenyyttä.

Ilmoittautuminen alkaa: 13.03.2019
Ilmoittautuminen päättyy: 08.04.2019

Ilmoittaudu tapahtumaan