18.01.2021

Wiki Wikström - käytännönläheinen innostuja ja muiden sparraaja

Wiki Wikström ei ollut nuorena innokas opiskelija, hänestä oli mukavampi tehdä muuta kuin opiskella. Kasvatustieteet valikoituivat hänen opintoalakseen. Professorilla oli tapana kysyä opiskelijoilta luennon aluksi ”Jäikö jotain edellisestä kerrasta mieleen?” Wiki oli aina käsi pystyssä, hän oli kokeillut oppeja käytännössä ja innostui opiskelusta käytännön kokeilujen kautta. Wiki keskusteli havainnoistaan aina professorin kanssa tuntien jälkeen ja professoria Wikin toiminnallisuus huvitti. Wiki on opiskellut myöhemminkin, mm. työ- ja organisaatiopsykologiaa, training management:ia Brysselissä, strategista henkilöstöjohtamista ja ottanut osaa useisiin HR-koulutuksiin.

Wikin ura HR:ssä on pitkä, se on kestänyt jo noin 30 vuotta. Mukaan mahtuu noin 20 vuoden työrupeama telebisneksessä, työnantajan nimi vain vaihtui välillä erilaisten organisaatiomuutosten myötä. Aluksi hän toimi Posti- ja Lennätinlaitoksella kouluttajana. Wiki on kerännyt jo nuorena koulutuskokemusta harrastustoiminnassa, kun hän on valmentanut nuorempia. Wikille on luonteenomaista se, että hän haluaa aina auttaa muita. Wiki oli mukana, kun Suomeen rakennettiin Soneran aikaan ensimmäinen videoneuvotteluhuone ja vähitellen niitä rakennettiin ympäri Suomea. Wiki koulutti ympäri maata videoneuvottelusihteerit tehtäviinsä.

Wiki on ollut kehittämässä myös matkapuheluiden asiakaspalvelua, jossa jokaiseen koulutukseen, jota hän oli järjestämässä, oli aina 200 ihmistä tulossa. Myyntipuolella Wiki huomasi, että siellä tarvittiin erilainen lähestymistapa: jokainen henkilö on yksilö, jolla on omat tarpeet ja toiveet ja Wiki alkoi rakentaa yksilöllisiä valmennuspolkuja. Ura johti seuraavaksi kansainväliselle puolelle, Wiki oli tukemassa ulkomaankomennukselle lähtijöitä ja sieltä palaavia. Kun kansainvälinen yksikkö lopetettiin, Wiki siirtyi henkilöstön kehittämispäälliköksi Turun Puhelimelle. Organisaatiomuutokset tulivat taas kohdalle viiden vuoden jälkeen ja siinä kohtaa Wiki mietti, että joko 20 vuotta riittäisi telebisneksessä - olisiko aika katsoa jo muitakin toimialoja. Wiki työskenteli HR-konsulttina muutaman vuoden, jolloin hän huomasi, että kaikilla yrityksillä, kaikilla aloilla, oli suurin piirtein samat haasteet HR-kentässä. Pian Wiki headhuntattiin Siemensille osaamisen johtajan rooliin Suomeen ja Baltiaan. Työmatkoja Siemensin North West clusterin Lontoon pääkonttoriin oli säännöllisen aikavälein. Työ oli mielenkiintoista ja opettavaista. Siemensin yt-neuvotteluiden myötä Wiki sai tilaisuuden miettiä mitä hän haluaisi seuraavaksi tehdä. Hän koki tarvitsevansa hetken miettimisaikaa. Wiki rakastaa lumitöitä, mutta koska hän itse asuu kerrostalossa, hän päätti käydä tekemässä ystävien pihoilla lumitöitä, sillä välin, kun he olivat töissä. Wiki ei koskaan kertonut heille kuka lumityöt oli tehnyt. Kesän saapuessa hän laittoi ystäville Facebookiin pyynnön kertoa ja heittää ideoita asioista mitä hän ei olisi koskaan ennen tehnyt. Haasteen myötä hän pääsi kitkemään rikkaruohoja, tekemään perunamaata, niittämään heinää hevoslaitumella ja maalaamaan punamullalla vajoja. Hän sai tehdä töitä käsillään ja hän nautti siitä.

Kun Wiki päätti, että nyt on aika lähteä hakemaan töitä, työn saaminen ei heti onnistunut. ”Mun tapa rekrytoidessa on, että kerron miksi valinta ei kohdistunut henkilöön ja kun näitä palautteita en saanut, soitin perään ja kysyin mitä osaamista tai kokemusta minun kannattaa itsessäni kehittää, jotta voisin hakea vastaavia paikkoja. Suurin osa vastaajista oli HR-sihteereitä, jotka eivät olleet mukana prosessissa. Sitten tuli se ihminen, joka alkoi valtoimenaan nauramaan kysymykselle ja sanoi, että olet Wiki niin iso kakku, ettei sinua voida ottaa tänne organisaatioon, voi kun sinua saisi pienemmissä palasissa.” Viikon kuluttua tästä Wiki näki ystävän, jolle kertoi pohtineensa, että josko hän aloittaisi yritystoiminnan. Ystävä totesi heti, että jo oli aikakin. Wiki pyysi häneltä apua yritystoiminnan käynnistämisessä ja paperiasiat hoidettiin kuntoon viikon sisällä. Yksi tärkeä pohdinta liittyi yrityksen nimestä päättämiseen. Wikin kaveri kysyi mikä kuvaa hänen tekemistä. ”Mun intohimo on nostaa ihmisten ja organisaatioiden osaamista, kyvykkyyttä, motivaatiota ja tuloksellisuutta! Tähän kaveri totesi, että vain taivas on rajana!” Wiki muisti Paul Brandtin aforismin: “Don’t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon”. Tähän ajatukseen perustuen yrityksen nimeksi tuli Leapmoon. Yritys rekisteröitiin vuonna 2015.

Yritystoiminnan alussa sai tehdä paljon töitä. Oman työn ja osaamisen myyminen oli uutta. Se opetti ymmärtämään oman palvelunsa, piti osata selittää mihin omat palvelut auttavat. Pitkä työkokemus auttoi tunnistamaan mitä organisaatiot tarvitsevat. Korona-keväänä kalenteri tyhjeni totaalisesti. Vuoden alussa yritystoiminnan aloittanut ystävä pyysi Wikiltä sparrausapua, ja Wikihän auttoi. Hän auttoi ystäväänsä näkemään, mikä hänen yritystoimintansa ydin on ja mitä uusia ideoita kannattaa ottaa käyttöön. Ystävä oli avusta kiitollinen ja suositteli Wikiä toiselle ystävälleen. Sana lähti kiirimään ja heinäkuuhun mennessä Wiki oli coachannut 70:ä yrittäjää pro bono -työnä. Hyvän mielen ja päivien sisällön lisäksi Wiki sai myös paljon oppeja itselleen. Wikin mielestä parasta hänen leipätyössään on johtoryhmien sparraus ja liiketoimintajohtajien coachaus. Wiki on mielellään tukemassa etenkin pk-yrityksiä. Wiki kokee onnistuneensa, kun hän on voinut olla avuksi. Hän kokee onnistuneensa, kun hänen jo vuodesta 2016 alkaen asiakkaana olleet ovat edelleen asiakkaita ja suosittelevat Wikin palveluita eteenpäin. Korona-aikana Wiki on ollut paljon yksinään mökillä. Hänellä oli 8 kuukautta samat aamurutiinit, aikaisin ylös ja mereen uimaan. Töitä on voinut tehdä flowssa vaikka keskellä yötä.

Wikin paras oppi, jonka hän haluaa jakaa muille, kuuluu näin: ”uskalla kokeilla ihan kaikkea, uskalla olla eri mieltä, mutta ole valmiina perustelemaan, mitkä asiat vaikuttavat sun ajatukseen. Parhaat kokemukset puheliaalle ihmiselle tulee siitä, että pystyy olemaan hiljaa. Sen aistiminen, että joku muu uskaltaa kertoa oman juttunsa, tunnistaa mikä on normaali tapa toimia, miten haluaisi toimia ja tietoisesti alkaa tehdä näitä asioita.” Wikillä on oma slogan:”If you did good yesterday, do better today and be excellent tomorrow”.

Wiki valittiin blogi-haastattelun jälkeen Henry ry:n kunniajäseneksi Henryn 30-vuotisjuhlassa 12.11.2020.


Haastattelu ja teksti: Heidi Partanen
Haastattelun ajankohta 3.11.20
Valokuvat: Wikin oma arkisto