21.09.2020

Heli Ketola – liikkeenjohdon oikea käsi

Heli Ketola suuntasi lukion jälkeen Vaasasta lahden toiselle puolelle Ruotsiin töihin. Hän työskenteli vanhusten kodinhoitotyössä ja oppi samalla kieltä. Ruotsista hän jatkoi 1,5 vuodeksi Skotlantiin hotellityöhön, jossa hän eteni esimiesrooliin saakka.

- Skotlannissa sain kipinän matkailualaan. Asiakaspalvelu tuntui mukavalta. Siinä pääsi tuottamaan ihmisille hyvää mieltä ja hyvää oloa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa oli mahdollisuus opiskella matkailualaa. Suomeen palattuaan Heli pääsi sinne opiskelemaan. Jossain vaiheessa hän koki, etteivät opiskelut vieneet häntä siihen suuntaan kuin mitä hän olisi halunnut. Opinnot jäivät kesken, kun häntä pyydettiin Restelille urheilukahvila-ravintolaan esimieheksi.

Heli työskenteli esimiehenä 5,5 vuoden ajan. Työn ohessa hän osallistui yrittäjävalmennukseen ja suoritti esimiestyön erikoisammattitutkinnon. Edelleen Heli kuitenkin pohti, mitä haluaisi tehdä isona.

- Yhtenä aamuna kuuntelin radiosta haastattelua, jossa nainen kertoi hr-työstään. Siitä se lähti! Halusin tehdä samanlaista työtä. Olin jo esimiehenä kiinnostunut työsuhdeasioista, työnantajan ja työntekijän velvollisuuksista ja hyvinvoinnista ylipäänsä, Heli kertoo.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tradenomitutkinnon yhtenä suuntautumisvaihtoehtona oli HR. Heli haki jälleen koulunpenkille ja pääsi sisään. Opintojen harjoittelujakson hän suoritti Vuokatin Urheiluopistossa johdon assistenttina. Päätehtävänä hänellä oli henkilöstöstrategian laatiminen johdon kanssa, mutt hän pääsi osallistumaan myös palvelun laadun parantamiseen ja henkilöstötyytyväisyyden mittaamiseen. Lopputyössään hän keskittyi strategian toiminnallistamiseen.

Kuopioon Heli päätyi miehen mukana ja sillä tiellä hän on edelleen. Hän työskentelee nykyään HR Business Partnerina Istekkissä, mikä toimii SOTE- ja kuntasektorin ICMT-palveluntarjoajana. Yritys on Kuopiosta lähtöisin, mutta laajentunut Tampereelle ja Jyväskylään. Neljän vuoden työsuhteen aikana on ehtinyt tapahtua jo monenlaista, mutta erityisesti yksi kohokohta on jäänyt Helin mieleen:

- Haastatteluun tuli ujo ja introvertti nuori mies, jolla oli varsin vähän työkokemusta. Hänellä oli kuitenkin harrastuneisuutta asiaan, halua oppia ja asenne kohdallaan. Näin hänessä potentiaalin, mutta esimies ei oikein innostunut, koska perehdytys olisi oletettavasti pitänyt aloittaa nollasta. Lopulta sain puhuttua hänelle mahdollisuuden lyhyempään työkokeiluun. Muutamassa kuukaudessa hänestä tuli ryhmänsä paras ja nyt hän on edennyt yrityksen sisällä todella pitkälle!

Vaikka Heli on palkittu työstään strategiatyön projektipäällikkönä, tämä rekrytointi on ollut hänelle henkilökohtaisesti kaikkein suurin onnistuminen. Heli haluaa muistuttaa, että henkilöstöalan ammattilaisilla on tärkeä rooli olla mukana sijoittamassa oikeita ihmisiä oikeille paikoille ja tunnistamassa näitä helmiä, jotka eivät osaa sitä itse tuoda esille.

Helin toiminnan keskeisiä periaatteita ovat tiivis yhteistyö liikkeenjohdon kanssa, luottamus ihmisiin ja sovittujen arvojen mukaan toimiminen. Hyvä johtaminen on yrityksissä ensiarvoisen tärkeää. Ylhäältä alas sanelemalla, kontrolloimalla tai arvojen vastaisilla päätöksillä ei päästä pitkälle.

Entä mihin henkilöstöammattilaisten olisi Helin mielestä hyvä kiinnittää huomiota?

- Palvelualttiuteen. Olen itse aloittanut työurani palvelualalla, mikä on valtavan hieno ala. Siinä oppii lukemaan ihmisiä ja tarjoamaan heille ratkaisuja. HR-työ on esimiesten ja työntekijöiden arjen helpottamista ja liiketoiminnan tukemista. On tärkeää luoda helppoja käytäntöjä ja ohjeistuksia sekä ratkaista liiketoimintaa hidastavia haasteita, mitä esimerkiksi korona on meille tuonut.

Heli kuvailee itseään aikaansaavaksi, herkästi innostuvaksi ja ehdottoman oikeudenmukaiseksi. Hän tunnistaa itsessään myös suorittajan, mikä on varsin yleistä kilpaurheilutaustan omaavalle. Tämä on kuulemma sellainen piirre, jota hän on saanut ”himmailla”, jotta muutkin pysyvät vauhdissa. Hiihtoladuilla siitä ei ollut aikoinaan ollenkaan haittaa.

- Vaikka kilpaurheilu-urani päättyi teini-ikäisenä, tykkään edelleen hiihtää ja lasketella. Työn ja vapaa-ajan erottaminen on aina ollut minulle tärkeää. Nykyään tästä pitää huolta myös kaksi pientä unelmaa, heinäkuussa syntyneet kaksoset, jotka tekevät minut onnelliseksi ja kiitolliseksi joka päivä. Unelmani on täyttynyt enkä kaipaa nyt mitään muuta.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Helin oma arkisto
Linkedin: linkedin.com/in/heliketola