15.06.2020

Heidi Jääskeläinen – onnellisemman työelämän puolestapuhuja

Missio onnellisemman työelämän vallankumouksesta on vienyt Heidi Jääskeläisen täysin mukanaan. Idea syntyi kesällä 2019, kun Heidi alkoi tosissaan kypsytellä ajatusta yrittäjyydestä ja oman intohimon seuraamisesta. Matka alkoi kuitenkin jo vuonna 2011, kun Heidi aloitti uransa CGI:llä HR-järjestelmien ja -prosessimuotoilun parissa.

- En ollut aiemmin edes miettinyt HR-uraa, vaan hain tehtävää puoliksi sattumalta. Työ CGI:llä kuitenkin sytytti minussa HR-kipinän, jota päätin lähteä seuraamaan. Hain opintovapaata ja muutin Lontooseen opiskelemaan henkilöstöjohtamisen maisterin tutkintoa.

Henkilöstöjohtamisen opinnoissaan Heidi syventyi erityisesti työn imuun ja kirjoitti aiheesta gradun. Oma juttu tuntui löytyneen. Paluu Suomeen tapahtui vuonna 2014, kun Heidi valmistui maisteriksi. Tilanne CGI:llä oli kuitenkin muuttunut, eikä Heidille oikein löytynyt omaa paikkaa. Hän päätyi IT-projektityöhön.

- HR-tehtäviä ei ollut silloin paljoa tarjolla. Hain ja hain ja hain, varmaan ihan kaikkia työpaikkoja, mutta pääsin vain muutamiin haastatteluihin. Samaan aikaan olin jumissa työssä, mikä ei ollut intohimoni. Päinvastoin - koin suurta tylsistymistä ja turhautumista. Sairastuin lopulta työuupumukseen alkuvuodesta 2016.

Syksyllä 2016 viimein tärppäsi, kun Heidi nappasi HR-harjoittelijan paikan. Oman alan työkokemuksen kautta väylä aukesi myös HR-asiantuntijan tehtäviin. Vakituista työtä ei kuitenkaan löytynyt, vaan sarja määräaikaisia sijaisuuksia. Tie ei ole ollut helppo. Matkalla sattui myös raskaita kokemuksia.

Heidi kokee, että nimenomaan vastoinkäymiset ovat kehittäneet kykyä hahmottaa johtamisen ja yrityskulttuurin rakenteita. Hän on kiinnittänyt huomiota johtamisessa etenkin niihin ratkaiseviin tekijöihin, jotka estävät tai mahdollistavat henkilöstön hyvinvoinnin ja sisäisen motivaation puhkeamisen.

- Olen nähnyt ja kokenut sekä kuullut kavereilta paljon alistamisesta ja kiusaamisesta työelämässä - etenkin johdon toimesta. Lisäksi olen kokenut työssäni vahvaa arvoristiriitaa, minkä kanssa en ole voinut elää. Vastoinkäymisten myötä olen sisuuntunut entisestään. Näin syntyi missio onnellisemman työelämän vallankumouksesta.

Heidi jatkaa:

- Määräaikaisten työsuhteiden luoman epävarmuuden takia minun on ollut pakko pohtia jatkuvasti, kuka minä olen ja mitä minä haluan elämältä ja työltä. Motivaationi on vahvistunut niin voimakkaaksi, että kehitän nykyään osaamistani päivittäin.

Viimeisen vuoden Heidi on keskittynyt positiivisen psykologian ja brain-based coaching -opintoihin, valmistellut oman yrityksen perustamista ja suunnitellut onnellisen työelämän valmennuksia. Nyt Heidillä on työn alla kaksi pilottivalmennusta. Oma yritys on tavoitteena perustaa loppukesästä. Heidi kokee, että yrittäjänä hänellä on paremmat mahdollisuudet vaikuttaa tulevaisuuden työelämään.

- Stressaava, merkityksetön ja epäinhimillinen työelämä on uuvuttanut meidät kaikki - ihmiset sekä luonnon. Se näkyy suoraan työuupumustilastoissa ja ilmastonmuutoksessa. Emme voi enää jatkaa näin. Työelämään on saatava enemmän iloa, onnellisuutta, sisäistä motivaatiota ja merkitystä!

Mitä onnellisen työelämän vallankumous Heidille merkitsee?

- Haluan tehdä merkityksellistä työtä ja seurata omaa unelmaani. Tämä on välillä todella pelottavaa, mutta kehitän tietoisesti sellaisia ajattelutaitoja, joiden avulla pystyn kulkemaan eteenpäin peloistani huolimatta. Ja onhan tämä nyt ihan hullun nättiä, kun saan luoda omaa juttuani. En tiedä mitä muutakaan omalla elämälläni tekisin, Heidi nauraa.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Heidin oma arkisto
Heidin LinkedIn-profiili
Heidin nettisivut www.heidijaaskelainen.com