20.04.2020

Ella Laitinen – tulevaisuuden HR-ammattilainen

Kun Ella Laitinen muutti Unkarista Suomeen vuonna 2009, hän ihastui maahan välittömästi ja halusi opetella suomen kielen. Kielitaitoinen nuori nainen oppi kielen nopeasti ja aloitti taloushallinnon merkonomiopinnot. Hän ei tuolloin vielä tiennyt, mitä haluaisi valmistuttuaan tehdä työkseen.

Ella päätti jatkaa opintoja Oulun ammattikorkeakoulussa. Suuntautumisvaihtoehdoksi valikoitui henkilöstöjohtaminen, minkä ansiosta hänellä oli mahdollisuus päästä ihmisläheiseen työhön. Ellaa kiinnosti jo tuolloin ihmisten tukeminen ja hyvinvoinnin kehittäminen. Tradenomiksi hän valmistui vuonna 2017.

Opinnäytetyön Ella teki tulevaisuuden johtamisesta muuttuvassa ympäristössä. Hän siteerasi työssään useaan otteeseen henkilöstötuottavuuteen erikoistunutta Marko Kestiä ja pääsikin haastattelemaan tätä opiskelijakaverinsa avustuksella.

- Marko oli suuri esikuvani ja kävi niin upeasti, että hän pyysi minut töihin start up-yritykseensä. Se oli unelmieni täyttymys! Olin periaatteessa ainoa työntekijä yrityksessä, joten työnkuvaani kuului monipuolisia tehtäviä markkinoinnista myyntiin ja toimin myös avustavana valmentajana. Työsuhde kesti yli kaksi vuotta.

Ella halusi vahvistaa henkilöstöpuolen osaamistaan ja osallistui Tampereen yliopiston henkilöstö- ja työhyvinvointiasiantuntijan koulutusohjelmaan. Siihen kuului usean kuukauden harjoittelujakso, minkä Ella suoritti Alma Talentilla koulutuspäällikkönä.

- Suunnittelin ja järjestin monenlaisia koulutuksia henkilöstöarvioinnista johtamiseen, robotiikkaan ja tapahtumatuottamiseen. Kuuluin myös sisällöntuotantotiimiin. Olisin jäänyt mielelläni taloon koulutusohjelman jälkeenkin, mutta heiltä ei löytynyt tarvetta jatkolle.

Alma Talentin jälkeen Ella on kerryttänyt työkokemusta rekrytoinnista ja henkilöstöarvioinneissa avustamisesta neljän kuukauden ajan. Pidempiaikaista työpaikkaa ei ole kuitenkaan vielä löytynyt, vaikka haastattelukutsuja on sadellut runsaasti. Työnhakijana hän ollut erittäin ahkera ja sisukas, vaikka pettymyksiä on tullut matkan varrella.

- Aktiivinen työnhaku on opettanut minulle paljon rekrytointiprosessien hoitamisesta, viestinnän merkityksestä ja työnantajakuvan luomisesta. Hyvin hoidettu rekrytointiprosessi antaa hyvän kuvan koko yrityksestä. Tähän minulla olisi paljon annettavaa omien kokemuksieni perusteella!

Minkälaisessa työroolissa Ella voisi sitten nähdä itsensä?

- Esimerkiksi henkilöstöhallinnon tai rekrytoinnin roolissa, jossa saan tehdä monipuolisia tehtäviä. Minulle on erittäin tärkeää työyhteisön hyvinvointi ja viihtyminen. Olen avoin kaikille uusille mahdollisuuksille!

Hän jatkaa:

- Koulutustaustani antaa hyvän pohjan henkilöstötehtäviin, vaikka työkokemusta ei olekaan kertynyt vielä kovin paljon siltä saralta. Taloushallinnon tutkinnosta on lisäksi hyötyä mihin tahansa tehtäviin, koska se antaa ymmärrystä liiketoimintaan laajemminkin.

Ellan aiemmat esimiehet ja työkaverit ovat kuvailleet häntä energiseksi ja aikaansaavaksi työntekijäksi sekä tehokkaaksi verkostoitujaksi. Hän kertoo olevansa tyyliltään innokas ja pirteä – joskus ehkä liiaksikin. Hän on kokenut sen olevan jopa haaste työnhaussa. Ella kuitenkin uskoo, etteivät nämä persoonaan ja kulttuurieroihin liittyvät asiat ole sellaisia, mitä pitäisi lähteä muuttamaan. Erilaisuus on vain rikkaus työyhteisöissä.

Ellalle on kertynyt jo muutamassa vuodessa upeita saavutuksia. Hän osallistui viime vuonna Adeccon ”CEO for 1 month”-kilpailuun, jossa yritykselle etsittiin kesätoimitusjohtajaa kuukaudeksi. Ella sijoittui yli 1300 hakijan joukosta kuuden parhaan joukkoon. Lisäksi Ella on ollut kahtena vuonna mukana oululaisessa Polar Bear Pitching -tapahtumassa, jossa osallistujat pitchaavat eli myyvät bisnesideoitaan sijoittajille avannosta käsin.

Tällä hetkellä Ella on uppoutunut muun muassa psykologian kirjallisuuteen. Hänen tavoitteenaan on päästä opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ”Päätöksenteon ilmiöt johtamisessa, kehittämisessä ja asiakastyössä” -nimiseen koulutusohjelmaan, jossa psykologialla on tärkeä rooli.

- Unelmoin että jonain päivänä olen työssä, jossa pääsen positiivisella tavalla vaikuttamaan mahdollisimman monen ihmisen työelämään ja saan aikaan hyviä muutoksia yrityskulttuuriin ja hyvinvointiin.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Ellan oma arkisto