16.09.2019

Riina Hellström – rohkea ”ketterän HR:n” tienraivaaja

Riina Hellström ymmärsi tiimipelaamisen merkityksen jo teini-iässä, kun hän aloitti pitkän uransa käsipalloilijana. Pelaaminen opetti yhteistyökykyä ja pitkäjänteisyyttä sekä auttoi ymmärtämään valmennustyön roolia niin voiton kuin häviönkin hetkillä.

Kiinnostus luonnontieteisiin vei Riinan opiskelemaan kemiaa Teknilliseen korkeakouluun (nykyisin Aalto-yliopisto). Opintojensa ohella hän kävi töissä ja pelasi käsipalloa. Viidentenä opintovuotena hän tajusi, ettei hänestä tule kemistiä. Hän päätyi työpsykologian luennolle, jossa käsiteltiin oppivaa organisaatiota. Riina löysi sieltä intohimonsa.

Riinan opinnot koostuivat jatkossa työpsykologiasta, johtamisesta ja systeemiajattelusta. Hän teki diplomityönsä Outotecille osaamisen johtamisesta ja hakeutui sitä kautta töihin henkilöstöpuolelle. Hän toimi kahdeksan vuoden ajan henkilöstön kehittämisen ja valmentamisen rooleissa Outotecissa, Koneella ja Blue1:lla.

- Jossain vaiheessa aloin kokea työssäni ristiriitaa siitä, että yritimme helpottaa esimiesten työtä, mutta käytännössä hankaloitimme sitä prosesseilla ja sellaisilla toimintatavoilla, jotka näyttivät vain paperilla hyvältä.

Riina jatkaa:

- Halusin vilpittömästi auttaa liiketoimintaa ja luoda arvoa, mutta olin varmaan ärsyttävä 27-vuotias, joka oli tietävinään kaiken ja haastoi näkemyksillään. Vuonna 2009 luin Scrum Guide-oppaan, josta tuli käänteentekevä uralleni. Jätin työni korporaatioissa ja perustin oman yrityksen, jonka tavoitteena oli luoda ketteryyttä yrityksiin ja johtamiseen.

Päätös oli varsin rohkea, koska Riinalla ei ollut yhtään asiakasta ja hänen lapsensa oli vain kuukauden ikäinen. Alkuvuosina hän toteutti kehittämisprojekteja ja valmennuksia konsultin roolissa asiakasyrityksissä. Riina halusi rakentaa omasta yrityksestään sellaisen, josta löytyvät kaikki portfolion osat moderniin, ketterään ja liiketoimintalähtöiseen henkilöstöjohtamiseen ja organisaation kehittämiseen. Näin syntyi People Geeks.

Mitä se ”ketterä HR” sitten on?

- Ketterä HR perustuu ymmärrykseen siitä, että elämme kompleksisessa ja jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Tästä syystä emme voi tehdä pitkiä suunnitelmia ja pitää niistä kiinni laput silmillä. Ketterät ajattelu- ja toimintatavat mahdollistavat aikaansaamisen ja tuovat ”kaaokseen” rakennetta, vaikka asiat ympärillä muuttuvat.

Viimeisen kolmen vuoden ajan Riinalla on ollut kiireistä ketteryyden saralla. Hän on työskennellyt yritysten johdon, esimiesten ja jopa hallitusten tasolla. Lisäksi People Geeks on tehnyt henkilöstöanalytiikan puolella Suomen ensimmäisiä kehittyneen analytiikan projekteja, joilla ennustetaan erilaisia ilmiöitä yrityksissä.

Riinalla on myös toinen yritys, Agile HR Community, jonka hän on perustanut yhdessä Natal Dankin kanssa. Heillä on yhteisenä intohimona jakaa tietoa ja viedä ketterää ajattelu- ja työskentelymallia henkilöstöammattilaisille. Valmennusohjelmalle on tarvetta kansainvälisesti. Suomi on ollut ketterässä ajattelussa kärjessä matalien organisaatiorakenteiden ja uudistusmielisten teknologia-alan yritysten ansiosta. Nyt asia alkaa olla ajankohtainen muuallakin Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Riina tekee yhteistyötä myös Josh Bersin kanssa, joka on yksi johtavista kansainvälisen tason HR-teknologiaguruista.

- En olisi 10 vuotta sitten uskonut, että Josh Bersin kaltainen ammattilainen olisi yhteydessä ja pyytäisi mukaan globaaliin asiantuntijaverkostoonsa. Aiemmin tavoitteenani oli olla yksi parhaista organisaatiokehittämisen ammattilaisista Suomessa. Sitten tavoite laajeni Pohjoismaihin ja nyt vuorossa on koko maailma. Tavoitteita täytyy olla, Riina toteaa innoissaan.

Riinan mukaan suomalaisten henkilöstöammattilaisten pitäisi tuoda enemmän esiin osaamisensa tasoa. Suomessa henkilöstöjohtaminen perustuu monella tavalla luottamukseen, hierarkiattomuuteen ja avoimuuteen, mikä on maailmalla ainutlaatuista. Asiakaslähtöisyyteen tulee panostaa jatkossakin. Kaikki, mitä tapahtuu kuluttajapuolella asiakasrajapinnassa, tulee tapahtumaan myös yritysten henkilöstötoiminnoissa.

Riina kiteyttää vauhdikkaan uransa käänteitä näin:

- Koen olevani ”Keisarin uudet vaatteet” -tarun lapsi, joka ihmeissään sanoo, että tuollahan ei ole vaatteita päällä! Näen höpö-höpön läpi. Olen aina ollut huono politikoimaan ja pelaamaan yritysten sisäisiä pelejä. Nykyisessä roolissa sitä ei tarvitse tehdä, vaan minut palkataan haastamaan!

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Riinan oma arkisto