21.01.2019

Marjukka Varis – oman elämänsä kapellimestari

Marjukka Varis aloitti työuransa matkailualalla. Hän toimi bussiyhtiön matkanjohtajana niin kotimaassa kuin myös ulkomaan ryhmämatkoilla. Tien päällä sattui monenlaisia yllätyksiä, jotka vaativat nopeaa reagointia ja ripeää toimintaa. Asiakaspalvelutaidot hioutuivat tässä roolissa timanttisiksi.

Työ oli kiinnostavaa, mutta Marjukka halusi tehdä jotain muutakin. Hän päätyi Turun yliopistoon opiskelemaan kasvatustieteitä. Alun perin hänen tavoitteenaan oli siirtyä kliinisen psykologian opintojen pariin, mutta oppimiseen ja kasvatuspsykologiaan liittyvät opinnot veivät voiton.

Valmistuttuaan yliopistosta Marjukka muutti Helsinkiin ja sai henkilöstöassistentin paikan Teklasta (nykyisin Trimble). Vuotta myöhemmin hän siirtyi henkilöstökonsultin rooliin, kun tehtävää hoitanut henkilö jäi äitiysvapaalle. Työsuhteen aikana Tekla teki todellisen muodonmuutoksen. Se kasvoi pienestä 60 hengen yrityksestä 450 työntekijän kansainväliseksi konserniksi. 

- Tekla oli todellinen henkilöstöpuolen korkeakoulu. Opin siellä kaiken prosesseista, järjestelmien käyttöönottoprojekteista, rekrytoinnista ja osaamisen kehittämisestä. Sain paljon vastuuta, vaikkei minulla ollut aiempaa kokemusta. Kiitos kuuluu toimitusjohtajalle, joka uskoi kykyihini, Marjukka toteaa.

Organisaatiomuutosten jälkeen Marjukka haki töihin Compteliin. Työnkuvaan kuului henkilöstöhallinnon tehtäviä, SAP-projekti ja palkitsemismallien kehittämistä. Comptelista hän lähti vuonna 2005 Saranen Consultingille tekemään henkilöstöjohtamisen konsultointia, rekrytointia ja palvelukehitystä. Myöhemmin hän siirtyi Sarasen muutospalveluiden puolelle valmentamaan ja vetämään valmentajatiimiä.

Nykyisessä työpaikassaan Parker Hannifinilla Marjukka on ollut vasta muutaman kuukauden ajan. Hänen vastuullaan ovat yrityskulttuurin kehittäminen ja henkilöstöpalveluiden vetäminen. Erityisen tyytyväinen hän on ollut mahdollisuuteen käyttää riittävästi aikaa organisaatioon ja ihmisiin tutustumiseen. Yritys todella panostaa siihen, että uusi työntekijä ymmärtää liiketoimintaa ja tuntee tärkeimmät sidosryhmät.

Oltuaan useamman vuoden konsultointi- ja valmennustyössä Marjukka on ollut innoissaan siirtymisestä jälleen henkilöstötehtäviin. Nykyistä rooliaan hän pohtii näin:

- Olen kokenut, että HR:ään liittyy paljon ennakkoluuloja. Tässä roolissa voi oikeasti vaikuttaa työyhteisöön ja yritykseen, kunhan on rohkeutta ja laittaa itsensä likoon. Toivoisin, että alan ammattilaiset kyseenalaistaisivat ja haastaisivat enemmän vallitsevia toimintatapoja.

Marjukka kannustaa henkilöstöammattilaisia panostamaan siihen, että he pystyvät konkreettisesti osoittamaan johdolle, minkälaisilla toimenpiteillä työntekijöiden sitoutumista edistetään ja siten liiketoiminnan tulosta parannetaan. Omia toimintatapoja kannattaa myös kehittää koko ajan, kuten hän kertoo työstään rekrytoijana:

- Rekrytoijalla täytyy olla riittävä ymmärrys, mitä organisaatioon tarvitaan. Ratkaisevat tekijät liittyvät usein persoonaan ja asenteeseen. Tärkeimpänä asiana nostaisin kuitenkin sen, että rekrytoija kyseenalaistaa myös itseään: päästää irti omista ennakkoluuloistaan ja liian nopeista johtopäätöksistään.

Työelämätaidoista Marjukka mainitsee toisenkin: oman työn johtamisen taidon. Hänen selviytymiskeinonaan on hyväksyä ympärillä oleva kiire ja härdelli ja keskittyä omiin tavoitteisiinsa. Jos tavoitteet ovat selkeät, itsensä johtaminenkin on helpompaa. Jokaisen omalla vastuulla on myös huolehtia siitä, että lepo, ravinto, työ ja muu elämä ovat tasapainossa keskenään.

Henkilökohtaista työtavoitettaan Marjukka kuvailee näin:

- Haluan oppia rakentamaan sellaisen modernin ja toimivan yrityskulttuurin, jossa ihmiset ovat kovista tavoitteista huolimatta sitoutuneita, pääsevät käyttämään osaamistaan ja tekevät hyvää tulosta.

Marjukan lapsuuden haaveammatti oli kapellimestari. Orkesterissa tarvitaan lukuisia erilaisia soittimia. Kun ne soivat saumattomasti yhteen, lopputulos on mahtava. Tämä pätee myös työyhteisöön, jossa tarvitaan monenlaisia osaajia. Kun yhteistyö toimii kitkattomasti, tulos on huikea. Jollain tasollahan tämä Marjukan haaveammatti onkin toteutunut.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Marjukan oma arkisto