23.04.2018

Mari Katara – sinnikäs ja päämäärätietoinen HR-moniottelija

Mari Katara aloitti luistelun kuusivuotiaana. Lahjakas tyttö edistyi sitä tahtia, että harrastus vei pian kaiken vapaa-ajan. Hän pääsi valmennettavaksi Projekti 2000 -ryhmään ja myöhemmin maajoukkueeseen. Taitoluistelu-uran huippuhetken hän koki vuonna 2001, kun hän voitti junioreiden Suomen mestaruuden. Mari oli tuolloin lukion ensimmäisellä luokalla.

- Minulla oli tuohon aikaan selkeä visio tulevasta työurastani. Halusin taitoluisteluvalmentajaksi. Ajatuksenani oli hakea Jyväskylän liikuntatieteelliseen ja sitä kautta kouluttautua valmennustehtäviin. Loukkaantuminen ja sitä seurannut uran päättyminen muuttivat kuitenkin suhtautumiseni luisteluun ja aiempiin urasuunnitelmiin.

Uran päättyminen oli kova paikka. Mari pohti, ettei hän mene enää koskaan jäähalliin. Myös tulevaisuuden haaveet muuttuivat. Mari haki kauppakorkeakouluun ja pääsi sisään. Jo pääsykoekirjoja lukiessaan hän kiinnostui johtamisesta ja HR:stä.

Mari sai oman alansa työpaikan jo opintojen aikana. Hän toimi henkilöstöassistenttina pienessä yrityksessä, jossa työnkuvaan kuului muun muassa rekrytointien ja soveltuvuusarviointien koordinointia. Rekrytointi kiehtoi niin paljon, että Mari hakeutui pian toiseen yritykseen rekrytointikonsultin rooliin.

Rekrytointipainotteinen työura jatkui, kun Mari pääsi töihin Saranen Consultingille. Hänen vastuullaan oli rekrytoivien koulutusohjelmien vetäminen ja koordinointi. Sarasen ajoilta Mari muistaa erityisesti ensimmäisen vetämänsä menestyksekkään koulutusohjelman, jossa suunnitellut rekrytointitavoitteet ylittyivät reilusti.

Mari työskenteli Sarasella lähes kolmen vuoden ajan. Hän haki töihin Mehiläiseen, koska halusi työskennellä yrityksen sisäisten henkilöstöasioiden parissa. Mehiläisellä hän sai monipuolisen kokemuksen työsuhdeasioihin ja henkilötietojärjestelmien pääkäyttäjyyteen.

Mehiläisen jälkeen Mari halusi laajentaa osaamistaan. Uusi työtehtävä avautui LänsiAutosta, jossa hän työskentelee edelleen konsernin henkilöstöpäällikkönä. Talon henkilöstötehtävissä oli entuudestaan vain palkanlaskija, joten Mari pääsi rakentamaan henkilöstökäytännöt puhtaalta pöydältä.

Yritys on kasvanut huimasti vuosien aikana. Työntekijöiden määrä on kasvanut viidessä vuodessa vajaasta kolmestasadasta melkein kuuteensataan. Liikevaihto on kasvanut 140 miljoonasta 320 miljoonaan. Mari on päässyt hyvin sisälle liiketoiminnan ytimeen, koska hän kuuluu myös johtoryhmään.

- Työssäni on tärkeää tietää, mistä tulos ja kate muodostuvat ja miten niihin voidaan vaikuttaa henkilöstöjohtamisen keinoin. Teknologian kehittymisen myötä henkilöstön osaamisen kehittämiseen tulee kiinnittää yhä enemmän huomiota - ja olemmekin panostaneet siihen viime vuosina monella tapaa, Mari kertoo.

Vaikka osaaminen olisi kunnossa, etenkin huoltoliiketoiminnan puolella tulee vastaan tilanteita, ettei työntekijän työkyky kestä fyysisesti raskasta työtä. Vaihtoehtona ovat kuntouttavat toimenpiteet tai jopa ammatinvaihto. Tällöin on tärkeää, että HR kuuntelee aktiivisesti työntekijän toiveita ja edistää erilaisten vaihtoehtojen löytymistä yhdessä työterveyshuollon ja työeläkeyhtiön kanssa. LänsiAutossa on tämän suhteen oltu valveutuneita. Vuonna 2016 onnistuttiinkin vähentämään tuki- ja liikuntaelindiagnooseista johtuvia sairauspoissaoloja 50 prosentilla, mikä johti noin 500 000 euron säästöihin sairastavuuden kustannuksissa vuositasolla.

Parhaaksi puoleksi työssään Mari kokee mahdollisuuden olla mukana kehittämässä liiketoimintaa. Yksi kiehtovimmista projekteista, joista Mari on vastannut, on ollut asiakastyytyväisyyden kehitysohjelma. Vaikka tulokset ovat olleet hyviä, työ vaatii pitkäjänteisyyttä ja notkahduksia tulee välillä.

- Työskentely autoalalla on mielenkiintoista, koska teknologia kehittyy harppauksin ja taloudessa tapahtuvat asiat vaikuttavat vahvasti liiketoimintaan. Luen nykyään mielelläni Talouselämää ja seuraan, mitä maailmalla tapahtuu.

Mari on parhaillaan mukana Henryn koordinoimassa mentorointiohjelmassa ja strategisen HR:n valmennusohjelmassa. Näiden ohjelmien avulla hän haluaa kartoittaa suuntaviivoja oman osaamisensa kehittämiseen ja liiketoiminnan syvempään ymmärrykseen. Vapaa-ajalla Marin voi löytää jälleen jäähallista luistelemasta.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Minna Rossi