19.03.2018

Heidi Öller – viittomakielen hallitseva tuloksentekijä

Heidi Ölleristä piti tulla toimittaja. Hän työskenteli jo opiskeluaikana YLE:n ruotsinkielisissä radio- ja tv-uutisissa, urheiluohjelmissa ja lastenohjelman juontajana.  Heidi opiskeli pääaineenaan aikuiskasvatustiedettä, mutta hänellä oli muitakin aineopintoja jopa neljässä yliopistossa.

Moninaisten opintojen vuoksi serkkupoika kyselikin, mikä Heidistä oikein tulee isona. Heidi ei ollut varma, mutta hän ei murehtinut asiaa. Hän luotti siihen, että löytää oman alansa, kunhan vain seuraa innostustaan. Sen Heidi tiesi, että hän haluaa työskennellä ihmisten kanssa.

Lapsuudenkodissa äidinkielinä olivat ruotsi ja viittomakieli, joista jälkimmäinen oli yhteinen kieli Heidin kuuron isoveljen kanssa. Heidin suomen kielen taito oli sen sijaan jäänyt vähemmälle käytölle. Se kaipasi lisäharjoitusta, jotta siitä ei tulisi este työelämässä. Opiskeluaikana Heidi päätti, että hän oppisi sitä parhaiten asiakaspalvelutyössä ja hän haki myyjäksi Partioaittaan.

- Olen kiitollinen myymäläpäällikölle, joka uskoi minuun, vaikka suomen kieleni oli varsin heikko. Partioaitta on sittemmin ollut yksi parhaista työpaikoistani. Erityisesti työyhteisö, asiakkaiden kohtaaminen ja tuloksen tekeminen innostivat. Opin siellä paljon sellaista, josta on hyötyä tänäkin päivänä, Heidi kertoo.

Partioaitan jälkeen Heidi haki assistentin paikkaa Anneli Valpolan vetämästä johdon konsultointiyrityksestä. Siellä hän sai ensimmäisen kosketuksensa HR-asioihin ja johtamisen kehittämiseen. Annelista tuli hänen pitkäaikainen mentorinsa, jota hän tapaa edelleen säännöllisesti. Heidi työskenteli yrityksessä opiskeluidensa loppuun saakka.

Valmistuttuaan Heidi sai jälleen vuoden määräaikaisen työtarjouksen YLE:n radiouutisiin. Työsuhteen aikana hän mietti seuraavaa askelta urallaan ja törmäsi Stadiumin rekrytoijan/tiedottajan avoimeen paikkaan. Heidi tuli valituksi tehtävään ja rooli kasvoi nopeasti henkilöstöpäälliköksi.

Yrityksessä luotiin kaikki henkilöstöprosessit liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen ehdoilla. Heidi onkin näin jälkikäteen ymmärtänyt, että he sovelsivat työssään ”agilea” ja ”leania” jo ennen kuin niistä puhuttiin nykyisillä käsitteillä.

- Stadiumin myymäläpäälliköt ovat huimia johtajia! Ihmisten mielipiteitä kuunneltiin muutostilanteissa ja heiltä kysyttiin, miten he haluavat tulla johdetuksi. Nuorien johtajien kehittymistä ja kasvua oli hieno sparrata ja seurata vierestä, koska se näkyi myös myymälän tuloksessa. Siitä ei ikinä tingitty.

Vuosia vierähti Stadiumissa. Yhtenä tiistai-iltana Heidi surffasi LinkedInissä ja huomasi, että Wise Consulting oli rantautumassa Suomeen. Heidi oli törmännyt tähän yritykseen jo aiemmin yhteistyökuvioiden kautta. Wise etsi Suomen toimistolleen vetäjää. Heidiä kiehtoi ajatus päästä rakentamaan jotain uutta ja tehdä liiketoimintaa omalla osaamisalueellaan. Hän päätti lähettää hakemuksensa.

Heidi on nyt rakentanut yhdessä tiiminsä kanssa Wise Consultingia kahden vuoden ajan. Miltä henkilöstöalan tulevaisuus hänen mielestään näyttää?

- Rakennamme tulevaisuutta yhdessä. Se on meistä kiinni, kuinka nopeasti henkilöstöprosessit automatisoidaan. Käytännössä työkalut ovat jo olemassa, mutta HR on jäljessä niiden käyttöönotossa. Monet työsuhdeasiat voidaan ulkoistaa palvelukeskuksille, jotka voivat sijaita missä tahansa ja jossain vaiheessa niitä hoidetaan tekoälyn avulla.

Heidi jatkaa:

- Se mitä ei voida automatisoida on johtaminen ja taitojen kehittäminen. HR on käyttäytymisen ammattilainen ja sen rooli on näkyä yrityksen kaikissa toiminnoissa. Työssä tarvitaan vahvoja viestintä- ja markkinointitaitoja sekä liiketoimintaymmärrystä, jotta pystytään vaikuttamaan ihmisiin. Tulevaisuuden HR:n pitää myös haluta olla johtaja ja tuloksentekijä.

Heidi kannustaa henkilöstöammattilaisia verkostoitumaan ja tekemään yhteistyötä yrityksen ulkopuolisten tahojen kanssa. Tällöin pysyy paremmin ajan tasalla asioista ja myös mahdollisista uhista. Yrityksen niukkoja resursseja ei kannata myöskään kuluttaa sellaisiin osa-alueisiin, joita voi kätevästi ulkoistaa.

Jos Heidi ei pyörittäisi konsultointiyritystä, hän saattaisi pitää omaa kahvila-kirjakauppa-rautakauppaa. Se voisi toimia jonkinlaisena verkostoitumis- ja kohtaamispaikkana. Tosin paikan ansaintamallin miettiminen on vielä vaiheessa. Tulosta pitäisi toki tehdä.

Näin talviaikaan Heidi nauttii talviurheilulajeista ja kevättalvi onkin hänen lempivuodenaikansa. Jos töissä ei olisi niin hauskaa, hän lähtisi saman tien laskettelemaan vaikka kahdeksi kuukaudeksi. Heidi nauttii talvesta myös koiran kanssa lenkkeillen ja lumihangessa painien.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuvat: Heidin oma arkisto