20.11.2017

Sari Eskola – numeroita pyörittelevä henkilöstöammattilainen

Sari Eskola haaveili kolmevuotiaana, että hänestä tulee isona kotiäiti ja hän käy toimistossa töissä. Kuinka sitten kävikään?

Sari aloitti kauppatieteiden opinnot Vaasan yliopistossa. Pääaineeksi hän valitsi laskentatoimen, koska häntä kiinnostivat numerot ja niiden analysointi. Tuohon aikaan kauppatieteilijät halusivat rahoitusalalle töihin, mutta Saria kiinnosti enemmän henkilöstöpuoli.

Opiskelujen päättymisen jälkeen Sari aloitti työt Nokian pääkonttorissa Helsingissä. Hän teki johdon laskentatoimen raportointia. Vuonna 1999 hän aloitti Nokian historian ensimmäisenä HR Controllerina. Myöhemmin Sarin työtehtävät vaihtuivat taloushallinnon prosessien kehittämiseen. Rooli oli jälleen henkilöstöpainotteinen, koska hänen vastuullaan olivat palkkahallintoon liittyvät konseptit.

Vuonna 2006 Sarille tarjoutui mahdollisuus tehdä myynnin globaalia palkitsemisjärjestelmää. He olivat esimiehensä kanssa jälleen edelläkävijöitä, koska projekti oli ensimmäinen laatuaan Nokialla.

- Palkitsemisjärjestelmää oli hienoa päästä tekemään. Yrityksen menestyminen on riippuvainen myynnin onnistumisesta. Myynnin ammattilaisilla on tekemisen meininki ja hyvä draivi päällä. On tärkeää, että onnistumisesta palkitaan oikein, Sari toteaa.

Vuoden 2008 lopulla Sarille kerrottiin, että koska hän oli ollut talossa 15 vuotta, hän oli oikeutettu uuteen Nokian Renewal Option-ohjelmaan. Käytännössä tämä tarkoitti mahdollisuutta lähteä talosta kehittämään itseään rahallisen korvauksen turvin. Sari viihtyi Nokiassa ja palkitsemistiimissä eikä mitään poistyöntävää syytä lähtöön ollut, mutta Sari tarttui ainutlaatuiseen tarjoukseen.

Joulukuussa 2009 Sarin entinen työkaveri Nokian ajoilta otti yhteyttä ja kertoi, että Fiskarsilla olisi tarvetta projektipäällikölle. Sari otti paikan vastaan ja aloitti työt helmikuussa 2010. Fiskarsissa elettiin silloin mielenkiintoisia aikoja. Yrityksessä oli meneillään useita kehittämisprojekteja sekä järjestelmien että työtehtävien vaativuuden määrittelyjen osalta.

Kun pari vuotta myöhemmin Sarin entinen esimies lähti Nokialta muihin haasteisiin, Sari houkuteltiin sinne takaisin vetämään kännykkäliiketoiminnan myynninpalkitsemistiimiä.

- Vaikka tiimi ja työtehtävä olivat tuttuja, markkinatilanne oli täysin muuttunut. Piti tarkkaan miettiä, miten viedä myynnin palkitsemista eteenpäin, jotta se on järkevää firman kannalta ja tuottaa toivottuja tuloksia. Kun esittelin suunnitelmani entistä fokusoidummasta myynnin palkitsemismallista marraskuussa 2012, itse toimitusjohtaja Stephen Elop taputti käsiään esitykselleni. Se oli yksi tähänastisen urani huippuhetkistä!

Syyskuussa 2013 saatiin yllättävä tieto, että Microsoft oli päättänyt ostaa Nokian kännykkäliiketoiminnan. Kun kaupasta tuli totta, myös Sari siirtyi Microsoftin palvelukseen. Hänellä oli edessään suuri projekti, kun Nokian myynnin palkitsemisjärjestelmä piti yhtenäistää Microsoftin järjestelmän kanssa. Kun hanke saatiin maaliin, kännykkäliiketoiminta oli jo hiipumassa ja YT-neuvotteluiden myötä työt loppuivat myös Sarilta lokakuussa 2015.

Sari pohti oman yrityksen perustamista. Pelkästään myynnin palkitsemiseen keskittyviä rooleja ei ole suomalaisissa yhtiössä, mutta myynnin palkitsemisen ja yleisesti palkitsemisen kehittämistarpeita riittää, joten siinä oli mahdollinen markkinarako. Sari työsti ideaansa ja perusti yrityksensä MaiKonsulting Oy:n marraskuussa 2016. Yritys on toiminut nyt vuoden ajan ja tilausta Sarin osaamiselle on riittänyt. Sari haluaa omalla panostuksellaan tukea yritysten myyntiä ja auttaa siten niitä menestymään.

Henkilöstöammattilaisen työn tulevaisuutta Sari pohtii näin:

- Koska osaajista tulee olemaan pulaa, henkilöstöammattilaisten on pystyttävä varmistamaan, että osaajia saadaan taloon ja heistä pidetään kiinni. Sitouttaminen ei tarkoita pelkästään rahapuolta, vaan sitä, että töissä viihdytään oikeasti ja tarjotaan kehittymismahdollisuuksia.

Sari on työurallaan priorisoinut käytännön työprojekteja, mutta on hän aikoinaan harkinnut myös väitöskirjan tekoa ja tutkijan uraa. Toteutuiko Sarin kolmevuotiaana esittämä haave kotiäitiydestä yhdistettynä toimistotyöhön? Toteutui hyvinkin. Kaksi lapsista asuu vielä kotona, kaksi on jo muuttanut omilleen.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Sarin oma arkisto