19.06.2017

Hanna Laine – optimismiin luottava henkilöstö-ammattilainen

Hanna Laine ei vielä yliopisto-opintoja aloittaessaan murehtinut, mitä tekisi myöhemmin työkseen. Hän opiskeli kasvatustieteitä, työpsykologiaa ja johtamista. Kasvatustieteen maisteriksi hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 2005.

Viimeisenä opiskeluvuotenaan Hanna pääsi töihin Espoo-Vantaan teknilliseen ammattikorkeakouluun (nykyinen Metropolia) koulutussuunnittelijaksi ja sivutoimiseksi tuntiopettajaksi Talotekniikka ja Tuotantotalous -koulutusohjelmiin. Työnkuvaan kuului myös henkilöstön kehittäjän tehtäviä.

Koulutussuunnittelijan työssä kertyneestä rakennusalan ymmärryksestä oli hyötyä, kun Hanna aloitti työt Vahasella (rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio). Yrityksen käytävillä tulikin vastaan entisiä opiskelijoita EVTEKin ajoilta. Hanna toimi aluksi henkilöstöosastolla asiantuntijatehtävissä. Tehtävät laajenivat tiimiesimiehen tehtäviin ja myöhemmin hän eteni henkilöstön kehittämispäälliköksi ja HR-yksikön vetäjäksi.

Reilu kolmisen vuotta sitten Hanna siirtyi HR Business Partneriksi Swecolle (rakennetun ympäristön ja teollisuuden suunnittelun ja konsultoinnin asiantuntijayritys). Osana Sweco Finlandin HR-tiimiä hän vastaa neljän toimialan henkilöstötoiminnoista. Hanna toimii esimiesten tukena ja osallistuu muun muassa johtoryhmätyöskentelyyn. Swecon toimialayhtiöt ovat elinkaarensa eri vaiheissa. Uudessa yrityksessä henkilöstötyön painopisteet ovat erilaisia kuin yrityksissä, joissa on jo pidemmät perinteet. Tämä tuo työhön sekä mukavaa vaihtelua että haastetta.

Kohokohdat ja samalla vaativimmat paikat Hannan työssä ovat liittyneet yritysten yhdistymisiin, yritysostoihin, kasvuun ja kansainvälistymiseen. Sopeuttamistoimenpiteet eivät ole koskaan helppoja, mutta kokemuksen myötä ne helpottuvat. Hannan mukaan keinot ovat aina löytyneet, kun on vaan rohkeasti tarttunut toimeen.

Hanna pitää erityisesti pitkäjänteisestä esimiestyön kehittämisestä.

- Olen itse siirtynyt asiantuntijatiimistä esimieheksi ja kasvanut siihen rooliin. Koen, että pystyn sen ansiosta samaistumaan esimiestyön haasteisiin ja tukemaan esimiehiä paremmin, Hanna kertoo.

Hannalla on hyviä kokemuksia osallistavasta esimiesvalmennuksesta. Siinä valmennus rakennetaan paikan päällä esimiesten omien kokemusten ympärille, jolloin tilaisuus toimii täsmäapuna arjen haasteissa. Tällaisen valmennuksen toteuttaminen vaatii vetäjältä hyviä fasilitointitaitoja.

Toimiva työyhteisö ja mukavat työkaverit ovat Hannalle tärkeitä. Hän viihtyy työssään, kun työtehtävät vaihtelevat, saa vastuuta ja oppii joka päivä. Ammatillista osaamistaan Hanna kehittää muun muassa ammattialansa verkostossa, joka kokoontuu säännöllisesti. Henkilöstötyö vaatiikin ammattilaisilta moniosaamista:

- Henkilöstöosaajat ovat muutoksen sparraajia, valmentajia ja tukijoita. Heillä täytyy olla viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, liiketoimintaosaamista, joustavuutta, neuvottelu- ja yhteistyökykyä, Hanna luettelee.

Hän jatkaa:

- Henkilöstöalan tehtäviin tullaan monenlaisilla taustoilla. Pohjakoulutus voi olla hyvin erilainen ja se antaakin oman positiivisen silauksensa henkilöstöosastoille.

Hanna toivoo työnkuvaansa jatkossakin sekä opettavaisia työsuhdeasioita että innostavaa kehittämistä. Moniosaamisesta on hyötyä ja se vahvistaa ammattilaisena. Hannaa kiinnostavat työelämän muutokset ja se, miten yhteiskunnalliset asiat vaikuttavat yritystasolla.

Töitä on paljon, mutta hektisyydestä huolimatta Hanna nauttii arjestaan. Hän osaa kääntää asiat positiivisiksi ja luottaa huumorin voimaan. Tästä erityistaidosta hän onkin saanut hyvää palautetta. Tosin hän ei aina itse arjen kiireissä tätä taitoaan tunnista.

Hannalle suuri työhyvinvoinnin lähde on tuplanoutaja-koira, joka mahdollistaa säännöllisen lenkkeilyn työpäivien päätteeksi. Vastapainoa toimistotyöhön tuovat myös perhe ja ystävät, kesäaikaan mökkeily ja liikunnalliset harrastukset Naisten kympistä sählytreeneihin.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Hannan oma arkisto