22.05.2017

Helena Nousiainen – parempaa työelämää rakentava henkilöstöpäällikkö

Helena Nousiainen on viihtynyt Elisa-konsernissa 18 vuoden ajan. Organisaatio on tosin muuttunut matkan varrella niin paljon, että tehtävästä toiseen siirtyminen on tuntunut joskus myös työnantajan vaihdolta.

Miten hän aikoinaan päätyi taloon? Helena opiskeli tuotantotalouden diplomi-insinööriksi ja teki diplomityönsä Koneelle tuotekehityksen mittaamisesta. Hänelle tarjottiin valmistumisensa jälkeen jatkopaikkaa Koneelta, mutta Helena päätti valita ISDN-tuotepäällikön paikan Elisan edeltäjällä HPY:llä (Helsingin Puhelinyhdistys).

Pari vuotta vierähti tuotepäällikkönä, kunnes Radiolinjalta houkuteltiin projektipäällikön paikkaan. Tehtävänä oli suunnitella houkuttelevia mobiilipalveluita yritysasiakkaille. Vaikka työpaikan vaihto tapahtui konsernin sisällä, Radiolinja tuntui täysin uudelta työnantajalta. Vasta fuusioitumisen jälkeen konsernissa yhtenäistettiin käytäntöjä.

Puolitoista vuotta myöhemmin emoyhtiön henkilöstöhallintoon haettiin projektipäällikköä, joka toteuttaisi konserniin yhden yhteisen henkilötietojärjestelmän. Helena otti paikan vastaan. Projektin ansiosta hän sai laajan käsityksen kaikista henkilöstöhallinnon prosesseista ja käytännöistä. Tietojärjestelmäprojektin lisäksi hän hoiti myös palkkahallinnon ulkoistusprojektin.

Henkilöstöhallinnon tehtävät veivät mukanaan ja Helena otti vastuulleen rekrytoinnit. Hän on sittemmin toiminut henkilöstöpäällikön roolissa ja vastuualueidensa johtoryhmän jäsenenä. Nykyiseen rooliinsa Yritysasiakkaat-yksikköön hän siirtyi Tuotanto-yksiköstä tehtäväkierron kautta keväällä 2015.

Koska Elisa-konserni on muuttunut jatkuvasti ja se on tarjonnut uusia, mielenkiintoisia haasteita, Helenalle ei ole tullut tarvetta vaihtaa työnantajaa. Hän arvostaa työpaikkansa henkilöstöä kunnioittavaa ilmapiiriä ja esimiehiään, jotka ovat uskoneet hänen kykyihinsä.                

-Syöksyn innolla mukaan kaikkeen sellaiseenkin, mistä en tiedä välttämättä mitään etukäteen. Epämukavuusalueelle meneminen on mahdollisuus oppia. Maaliin ollaan aina menty, vaikka välillä metsikön kautta, Helena naurahtaa.

Henkilöstöjohtaminen ei ole vain operatiivista toimintaa tai tekninen suoritus. Helenan mukaan liiketoiminnan ytimessä ollaan silloin, kun henkilöstöammattilaiset ovat mukana sparraamassa ja päättämässä liiketoiminnallisesti merkittävistä asioista. Helena kertookin, mihin henkilöstöammattilaisten pitäisi perehtyä:

-Yrityksen liiketoimintaan ja sen kehittämiseen. Mitä tahansa teetkin, sinun tulee miettiä, miksi teet näin ja miten liiketoiminta siitä hyötyy. Jos et tiedä vastausta, ota siitä selvää. Mekaaniseen puurtamiseen on helppo kaivautua.

Kohokohtia Helenan uralla ovat olleet isot projektit, joissa on oikeasti nähnyt niiden hyödyn koko organisaatiolle. Tietojärjestelmäprojektit ovat iso ja näkyvä muutos konsernissa, kun aiemman 16 järjestelmän sijaan siirrytään yhteen yhteiseen järjestelmään.

Erityisen ylpeä Helena on Elisan Ideal Work -konseptista. Sen tavoitteena on edistää työn tuottavuutta vapauttamalla etätyökäytäntöjä, toteuttamalla työtä aidosti tukevia toimistotiloja, lisäämällä työtä helpottavia työvälineitä ja ennen kaikkea osoittamalla luottamusta henkilöstöä kohtaan.

-Jokainen työntekijä on oman työnsä paras asiantuntija ja hän osaa itse määritellä, mikä on fiksua ja tehokasta työntekemistä. Tapahtuipa se työnteko sitten mökillä laiturinnokassa tai työpaikan kohtaamispisteessä.

Helenalle on tärkeää työn merkityksellisyys. Hän ei halua pelkästään puuhastella tukitoiminnossa, vaan hän haluaa viedä liiketoimintaa ja kulttuuria eteenpäin ja auttaa ihmisiä. Helenalle työ antaa energiaa ja tuo iloa, vaikka henkilöstöjohtamisessa ollaan usein myös vaikeiden asioiden äärellä.

-Kun vaikeatkin ratkaisut tehdään ihmisiä kunnioittaen, voi henkilöstöä katsoa silmiin. Monien yritysten arvot ovat lähes identtisiä, mutta arjen käytännöt osoittavat, miten yrityksessä oikeasti ajatellaan henkilöstöstä tai yksittäisistä työntekijöistä. Pienet yksityiskohdat paljastavat yrityksen todellisen arvomaailman, Helena toteaa.

Helenalle tuo iloa elämään myös oma rakas perhe. Arjen pyörittäminen neljän lapsen kanssa vaatii huimia organisoijan kykyjä. Vaikka työn ja suurperheen pyörittäminen vie aikaa, Helena pyrkii pitämään kiinni ystävistään ja Ladies’ Circle -verkostosta. Se on kansainvälisesti toimiva sosiaalinen yhteisö, jossa voi jakaa erilaisia näkemyksiä ja kokemuksia muiden samanhenkisten ihmisten kanssa.

Helenan työuran tavoitteena on olla mukana kehittämässä työelämän hyviä käytäntöjä ja parempaa työelämää Suomeen. Hän haluaa vaikuttaa positiivisesti mahdollisimman monen ihmisen elämään ja toivoo, että kaikki voisivat tehdä työtä, josta nauttivat.

 

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Helenan oma arkisto