18.04.2017

Saana Rossi – elämäniloinen ja työteliäs rekrytoija

Saana Rossi ahkeroi parhaillaan Vincitin uuden Turun toimiston rekrytointien parissa. Yrityksessä on töitä tarjolla enemmän kuin on tekijöitä. Saana olisi voinut opiskelujensa jälkeen päätyä hyvin toisenlaisiinkin tehtäviin kuin nykyiseen rooliinsa rekrytoijana.

Saana opiskeli Jyväskylän yliopistossa yhteiskuntapolitiikkaa, johtamista, yhteisöviestintää ja kehitysmaatutkimusta. Hän haaveili urasta ulkoministeriössä kansainvälisten tehtävien parissa. Opinnot etenivät vauhdilla ja Saana lähti Tansaniaan kehitysyhteistyöprojektiin harjoittelijaksi.

Ulkomaankokemus oli mieleenpainuva. Eläminen oli haastavaa, koska rotat ja termiitit kiusasivat majoituspaikassa eikä kaupungilla saanut hetken rauhaa länsimaisen ulkonäön vuoksi. Työntekemisen tahti oli hidasta eikä stressiä tunnettu lainkaan. Kokemus opetti, että kaikki ihmiset tarpeineen, haasteineen ja iloineen ovat hyvin samanlaisia kulttuurista riippumatta. Tansaniassa Saana kiinnostui entisestään ihmisistä ja vuorovaikutuksesta. 

Tansanian kokemuksen jälkeen olin varma, että selviän mistä tahansa, Saana kertoo.

Saana työskenteli jo aiemmin opintojensa aikana toimistoassistenttina Jyväskylän Siivouspalvelussa. Tuolloin hän sai myös ensimmäisen kosketuksensa rekrytoinnin saloihin ja haasteisiin, koska siivoojia oli erityisen vaikea rekrytoida. Tansaniasta palattuaan Saanaa pyydettiin yritykseen vetämään kehittämisprojektia, joka keskittyi vastuullisuuden, ympäristöasioiden, kestävän kehityksen ja henkilöstöhallinnon prosessien kehittämiseen.

Projektin päätyttyä edessä oli valinnan paikka, kun Siivouspalvelu tarjosi hänelle jatkoa. Saana halusi kuitenkin keskittyä enemmän HR-tehtäviin ja suuntasi Tampereelle. Nansolla oli avoinna HR- ja viestintäasiantuntijan paikka, johon Saana tuli valituksi.

Kolme vuotta Nansolla oli äärimmäisen opettavainen ja hieno kokemus. Vaikka brändi on hyvä, vaateteollisuusyritys nykypäivän Suomessa joutuu taistelemaan olemassaolostaan. Kun henkilöstöön kohdistuu mittavia vähennyksiä, työtehtävät eivät aina olleet kaikkein mukavimpia. Saana halusikin keskittyä enemmän omaan kiinnostukseensa, rekrytointiin, ja päätti etsiä uusia haasteita.

Hän päätyi rekrytointikonsultin sijaiseksi Psyconille Helsinkiin. Uusi rooli tuntui erityisen hyvältä yt-vuosien jälkeen. Tehtävä tarjosi monipuolisen kosketuspinnan vaihteleviin toimialoihin, eri kokoisiin yrityksiin ja organisaatioihin sekä työntekijäryhmiin. Rekrytoijan työ oli palkitsevaa ja osaavilta työkavereilta oppi paljon. Sijaisuuden päättymisen jälkeen varsinainen asuinkaupunki kutsui, kun Saana tuli valituksi Vincitille Tampereelle.

Vincit on persoonallisen yrityskulttuurin omaava ohjelmistotalo, joka tunnetaan periaatteestaan ”maanantaina ei saa vituttaa tulla töihin”. Yritys panostaa avoimuuteen, luottamukseen, ketteryyteen ja henkilöstön itseohjautuvuuteen. Esimiehiä ei ole ja kaikkien palkat ovat julkisia.

Saana vastaa yrityksessä rekrytoinnista ja työnantajakuvan kehittämisestä. Omaan vapauteen ja päätösvaltaan tottuminen vei alussa hetken aikaa. Vaikka Vincit on hyvämaineinen, kilpailu osaavista tekijöistä alalla on kovaa eikä kilpailijoita voi unohtaa. Työntekijöitä haetaan jatkuvasti, koska töitä on tarjolla enemmän kuin tekijöitä.

Henkilöstön vaihtuvuus on erittäin pientä ja lähtöön on usein looginen syy, kuten oman yrityksen perustaminen. Työntekijöiden sivutoimiin suhtaudutaan positiivisesti ja monella onkin useita omia projekteja. Työhyvinvointia mitataan parin viikon välein ”Miten menee”-kyselyllä. Jos mittarit näyttävät punaista, asia käydään työntekijän kanssa läpi saman tien.

Vincitin yrityskulttuurissa kaikki ylimääräinen tekeminen on riisuttu pois. Kehityskeskustelu pidetään, jos joku haluaa. Johtaminen on yksilöllistä ja henkilöstöhallinto tarjoaa räätälöityä palvelua jokaisen omiin tarpeisiin. Isojakin muutoksia voidaan tehdä nopeasti eikä virheitä pelätä. Ne korjataan ja jatketaan elämää.

Saanalle on tärkeää, että työssä voi olla oma itsensä ja siinä on mahdollisuus kokeilemiseen, uuden oppimiseen ja jatkuvaan kehittymiseen. Itseään kuuluu haastaa ja epämukavuusalueille täytyy uskaltaa mennä. Vaikka arki on kiireistä, Saana nauttii jokaisesta päivästä ja haaveilee oman kirjan kirjoittamisesta.

Elämä on lyhyt - siitä täytyy nauttia ja ottaa kaikki mahdollinen irti, Saana pohtii.

 

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Opa Latvala