23.11.2016

Petra Rosvall - henkilöstöalan edistäjä ja innostaja

Lapsena Petra Rosvall haaveili diplomaatin urasta ja ihaili Martin Luther Kingiä. Hän kävi koulunsa neljällä kielellä Yhdysvalloissa, Suomessa ja Saksassa. Erilaisten koulujen ja kulttuurien vaikutuksesta Petra kiinnostui ihmisryhmistä ja niiden dynamiikasta. Hänet valittiin luokan presidentiksi kuudennella luokalla.

Lukion jälkeen Petra päätyi opiskelemaan Hankeniin. Pääaineeksi valikoituivat nopeasti organisaatiot ja johtaminen sekä markkinointi. Opintojensa ohessa Petra toimi puhelinmyyjänä, kassatyöntekijänä ja lapsenvahtina. Ensikosketuksensa henkilöstöalalle hän sai äitinsä yrityksessä IMS Talentissa.

 Hankenilta valmistumisensa jälkeen Petra pääsi SOK:lle ketjuohjausten henkilöstöosastolle. SOK:lla kiehtoi toimialan monipuolisuus ja laajuus. Erityisesti Petra kehuu Jollas Instituuttia:

  • Pääsin tekemään töitä mahtavien valmentajien kanssa ja näin konkreettisesti, miten he rakensivat valmennusohjelmiaan, Petra kertoo.

Petra siirtyi SOK:n sisällä INEX Partnersille logistiikkayrityksen ensimmäiseksi työhyvinvointipäälliköksi. Hän loi alusta lähtien uuden roolin ja toimintamallin. Petraa kiehtoi kuitenkin kansainvälisempi ympäristö ja hän päätyi henkilöstö- ja viestintäjohtajaksi insinöörikonsultointiyritys WSP Finlandiin.

Soitto Suunnolta muutti jälleen työkuvioita. Yrityksen suomalaisuus, luova ilmapiiri ja tuotekehitys kiehtoivat. Petra päätti ottaa haasteen vastaan. Hän halusi tietää, miten rakennetaan luovuutta edistävä kulttuuri. Viimeisen vuoden ajan Petran työtehtävä on painottunut digitaaliselle puolelle ja softakehittämiseen.

  • Softakehittäjät ovat kivalla tavalla vaativaa ja itseohjautuvaa porukkaa. Pyrin viemään heidän ketteriä toimintatapojaan muualle organisaatioon. Koen olevani osa tiimiä, vaikka en ole koodari tai insinööri. En ylläpidä mitään HR-agendaa, vaan sparraan ja tuon ihmisnäkökulmia palavereihin.

Petra panostaa valmennusohjelmiin, joiden rakenteen hän suunnittelee parin vuoden päähän. Suunnolla on viimeksi toteutettu Thinking Organization -ohjelma, jossa Ville Ojanen puhui ihmisyydestä ja tahdonvoimasta ja Saku Tuominen onnistumisesta. Petra osallistuu kaikkiin valmennuksiin, koska jos vain suunnittelee muille, jää itse jälkeen. Eläkevakuutusyhtiö Ilmarista Petra kiittää lämpimästi valmennusohjelmien taloudellisesta tukemisesta.

Valmennusohjelmien aihe näkyy kaikessa yrityksen toiminnassa. Tiimeille annetaan tehtäviä, joihin palataan myöhemmin, jotta opit eivät pääse unohtumaan. Kaikille työntekijöille tarjotaan myös itsensä johtamiseen liittyvää valmennusta. My Super Job -ohjelman kautta käydään läpi sekä omaa että työnantajan näkemystä urakehityksestä ja oppimisesta ja tarjotaan työkaluja itsensä kehittämiseen.

Itsensä likoon laittaminen ja ansiokas työ ovat tuottaneet tulosta. Suunto palkitsi Petran viime vuonna organisaation eteen tehdystä hyvästä työstä Vohlosella, vuosittain henkilöstölle jaettavalla palkinnolla. Vaikka virallinen palkitseminen oli upeaa, Petra arvostaa myös arkista palautetta, jota hän saa tiimiltään. Erään tiimiläisen sanat lämmittivät erityisesti: Saat minut tuntemaan, että pystyn tekemään mitä tahansa.

Petran mukaan henkilöstöalan ammattilaisten tulee ymmärtää oman organisaationsa tila ja suunta ja mitä se tarvitsee saavuttaakseen tavoitteensa.

  • Maailma muuttuu ja siihen täytyy sopeutua. Miten muutos otetaan vastaan? Tarvitaanko parempaa dialogia? Tarvitaanko parempaa osaamista? Miten ketterästi yritys muuttuu mukana? Se on monimutkaista, mutta mielenkiintoista, Petra pohtii.

Petra on ollut uransa alkuvaiheessa aktiivisesti mukana Henryn verkostotoiminnassa. Sittemmin jo toimintansa lopettanut NHRG-jaos järjesti pienryhmien aamiaispalavereja sovittujen aiheiden ympärille. Petra koki toiminnan mielettömänä voimavarana. Kollegoilta sai sparrausta ja luottamusta omaan tekemiseensä.

Tällä hetkellä Petraa kiinnostaa systeemiajattelu. Hän haaveilee myös kirjan kirjoittamisesta. Kirjaprojektissa häntä ei houkuttele pelkästään lopputulos vaan koko prosessi. Petran haaveena on päästä keskustelemaan älykkäiden ja eteenpäin katsovien ihmisten kanssa elämän syvistä kysymyksistä.

Petra nauttii työstään ja työyhteisöstä, jossa saa ratkaista ongelmia. Hyvää vastapainoa sosiaaliseen työhön tuo vapaa aika, jolloin voi olla yksin ja hiljaa. Petra ottaa omaa aikaa, lukee ja kesäisin purjehtii Suomen saaristossa. Kännykättömät viikonloput silloin tällöin takaavat rauhan. Keskittyminen, aito läsnäolo ja unelmointi ovat nykypäivän kompetensseja.

  • Ihmisläheisen työn syvällisyys ja työelämän muutokset kiehtovat. Oppiminen ei lopu koskaan eikä aika käy tylsäksi. Tätä työtä voi tehdä eläkeikään saakka, Petra toteaa lopuksi.

Haastattelu ja teksti: Tiina Äijänaho
Valokuva: Petran oma arkisto